Ένα τρελό Renault Kangoo 450 ίππων στους πάγους της Σουηδίας (vid)

Στην εποχή οπού τα ηλεκτρικά οχήματα προσπαθούν να μειώσουν τους ρύπους των πόλεων, μια ομάδα ανθρώπων χωρίς νόημα δημιούργησε το πιο αστείο και πιο “βρώμικο” όχημα.

Πράγματι, είμαστε στη Σουηδία και πιο συγκεκριμένα σε μία από τις παγωμένες λίμνες όπου θα δείτε αυτή την πρώτη γενιά Renault Kangoo με κίνηση στους πίσω τροχούς και 450 ίππους. Ο αποδοτικός κινητήρας 1.5 dCi 85 hp αντικαταστάθηκε από έναν Mercedes OM606, το ίδιο μπλοκ κινητήρα της E 300 TD που είδαμε στα τέλη της δεκαετίας του ’90, αλλά με μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων στο τούρμπο και  στην εξάτμιση που το καθιστούν μοναδικό.

Οι δημιουργοί αυτού του θηρίου επέλεξαν να προσαρμόσουν τη μετάδοση ενός Volvo 940 και να τροποποιήσουν τον πίσω άξονα για να προσφέρουν πρόσφυση στους πίσω τροχούς, οπλισμένο με πνευματικά ελαστικά για την περίσταση.

Ο ήχος του τέρατος είναι επίσης αρκετά επιτυχημένος, αλλά η πλευρική απόληξη, χωρίς κανένα φίλτρο, δημιουργεί ροές μαύρου καπνού που κάνουν αυτό το Kangoo όχημα ικανό να προκαλέσει θαυμασμό και θυμό σε ίσα μέρη.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...