Έξυπνη φόρτιση του ηλεκτρικού οχήματος σας μεσώ της εφαρμογής Renault Z.E. Smart Charge (vid)

Ο όμιλος Renault, ο ηγέτης σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποκτά μερίδιο 25% στην Jedlix, μιας ολλανδικής start up επιχείρησης του ομίλου Eneco που ειδικεύεται στην έξυπνη και βιώσιμη χρέωση ηλεκτρικών οχημάτων. Η συμμαχία σηματοδοτεί ένα βασικό βήμα προς τα εμπρός στη φιλοδοξία της Renault να γίνει σημαντικός παράγοντας στο οικοσύστημα του ηλεκτρικού οχήματος.

Οι εταίροι από το 2015, Όμιλος Renault και Jedlix ενισχύουν τις προσπάθειες συνεργασίας τους. Μαζί, οι δύο εταιρείες αναπτύσσουν νέες προσφορές για τους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων, βασισμένες στην τεχνογνωσία της Jedlix στην έξυπνη χρέωση και στις βαθιές γνώσεις της στον τομέα της ενέργειας, μαζί με την εμπειρία και τις δεξιότητες της Renault για τα ηλεκτρικά οχήματα.

“Με την Jedlix, θα προσφέρουμε νέες υπηρεσίες για να κάνουμε την φόρτιση – και επομένως τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων – ακόμα πιο εύκολη και οικονομικά προσιτή” εξηγεί ο Gilles Normand υπεύθυνος ηλεκτρικών οχημάτων της Renault.

“Η συνεργασία μας με τον Όμιλο Renault θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε την καλύτερη δυνατή υπηρεσία έξυπνης χρέωσης και να προσφέρουμε τα οφέλη της σε μια μεγάλη και διαφορετική πελατειακή βάση σε όλη την Ευρώπη”, λέει ο Ruben Benders, διευθύνων σύμβουλος της Jedlix.

Η εφαρμογή Z.E. Smart Charge

Στο πρώτο επίτευγμα της συνεργασίας με την Jedlix, η Renault δρομολογεί την Z.E. Smart Charge, μια νέα εφαρμογή smartphone. Η εφαρμογή βελτιστοποιεί τη διαχείριση των τελών των οχημάτων για να επωφεληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις χαμηλότερες τιμές. Οι χρήστες δηλώνουν το επίπεδο χρέωσης που χρειάζονται και την ώρα αναχώρησης του αυτοκινήτου τους. Μετά την παροχή της ελάχιστης χρέωσης που ζητά ο χρήστης, η εφαρμογή διαχειρίζεται το υπόλοιπο της χρέωσης σε λειτουργία έξυπνης χρέωσης.

Επιπλέον, η εφαρμογή Z.E. Smart Charge ανταμείβει τους χρήστες οικονομικά για να είναι ευέλικτο για τις χρεώσεις τους. Κάθε μήνα, ο χρήστης λαμβάνει ένα ποσό, το οποίο θα μπορούσε να ισοδυναμεί με μια πλήρη χρέωση.

Το Z.E. Smart Charge θα είναι διαθέσιμη στις Ολλανδία πριν από το τέλος του έτους και θα κυκλοφορήσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το 2018. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα είδη smartphones ή tablet με λειτουργικά συστήματα iOS ή Android.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...