Γαλλία | Η αύξηση πωλήσεων του Zoe φέρνει προσλήψεις

Οι πωλήσεις του ZOE σημείωσαν άνοδο 50% από την αρχή του έτους, αναγκάζοντας την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία να επιταχύνει τις προσλήψεις στους χώρους κατασκευής του μικρού ηλεκτρικού οχήματος.

Η Renault ήταν αισιόδοξη. Ο ίδιος ο Carlos Ghosn παραδέχτηκε ότι η Renault δεν είχε προβλέψει την επιτάχυνση των πωλήσεων του ZOE, ειδικά όταν η αυτονομία του αυξήθηκε στα 300 χιλιόμετρα. Το εργοστάσιο της Renault στο Cléon της Γαλλίας, το οποίο κατασκευάζει ηλεκτροκινητήρες, δεν μπορεί πλέον να συμβαδίσει. Έχει ήδη προσλάβει 200 ​​άτομα από την αρχή του έτους και ετοιμάζεται να προσλάβει εκατό επιπλέον.

Αύξηση του εργατικού δυναμικού που αφορά και άλλους παραγωγικούς χώρους. Η Renault θα προσλάβει επίσης 100 ακόμη άτομα στο εργοστάσιο Flins, όπου συναρμολογείται το ZOE και άλλα πενήντα άτομα στο Le Mans, στην κατασκευή μπαταριών.

Ενθαρρυντικός αριθμός. Χάρη στα ηλεκτρικά, η τάση αντιστρέφεται. Μετά από χρόνια μειούμενης απασχόλησης στα εργοστάσια της Renault στην Γαλλία – ενώ τείνει να αυξήσει τα εκτός Γαλλίας εργοστάσια – ο άνεμος φαίνεται να έχει αλλάξει. Η Renault έχει δεσμευτεί να προσλάβει 3.600 άτομα με μόνιμες συμβάσεις στη Γαλλία τα επόμενα έξι χρόνια, εκ των οποίων 1.800 το 2017. Η άνοδος των πωλήσεων συμβάλλει στην ανάκαμψη: οι πωλήσεις του ZOE ξεπέρασαν τις 24.000 μονάδες τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, +50% σε σχέση με πέρυσι. Στοιχεία που δείχνουν ότι η επανάσταση του ηλεκτρικού οχήματος είναι πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης:

>>Η Renault ξεπερνά τις 85.000 πωλήσεις ZOE, Κυριαρχεί στην Ευρώπη

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...