Γαλλία: Η Renault προσέλαβε 1.200 υπαλλήλους με μόνιμη σύμβαση εντός έξι μηνών

Η Renault προσέλαβε 1.200 μόνιμους υπαλλήλους μέσα σε έξι μήνες, πιάνοντας σε μεγάλο βαθμό τον στόχο που θέτει η τριετής εταιρική συμφωνία που υπεγράφη τον Ιανουάριο με τα τρία γαλλικά συνδικάτα. Σε αντάλλαγμα για μεγαλύτερη ευελιξία στην οργάνωση της εργασίας, ο Γάλλος κατασκευαστής των 38.000 εργαζομένων (τμήμα αυτοκινήτων) έχει δεσμευτεί να φτάσει 3.600 μισθώσεις μέχρι το τέλος του 2019 (1.800 το 2017) και να μειώσει κατά το ήμισυ τον αριθμό των προσωρινά απασχολουμένων.

Η συμφωνία που υπογράφηκε με τα συνδικάτα CFE-CGC, CFDT και FO προέβλεπε επίσης την προώθηση ενός πιο εμπεριστατωμένου κοινωνικού διαλόγου στα εργοστάσια και την παροχή ευκαιριών στους εργαζόμενους να βελτιώσουν την ποιότητα της εργασίας.

Η χρήση προσωρινής εργασίας “παραμένει υψηλή” στα εργοστάσια λόγω της “παραπεταμένης βιομηχανικής δραστηριότητας”, λέει ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού της Γαλλίας Tristan Lormeau. Αλλά σημειώνει “μάλλον καθοδική σταθεροποίηση”, με 9200 άτομα, σε σύγκριση με 9.600 στο τέλος Ιανουαρίου. “Η πρόσληψη θα βοηθήσει στη μείωση του μεριδίου των προσωρινά απασχολούμενων” μεσοπρόθεσμα, ανέφερε, επισημαίνοντας ότι “το 80% των εργαζομένων” που προσλαμβάνονται είναι πρώην προσωρινοί εργαζόμενοι.

Πηγή: Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων 

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...