Γαλλία | Στους εργαζόμενους της Renault το 10% των μετοχών της γαλλικής κυβέρνησης

Μια πρωτότυπη, ωστόσο ευχάριστη εξέλιξη είχαμε στο ζήτημα της πώλησης μέρους του μετοχικού πακέτου που κατέχει η γαλλική κυβέρνηση στην Renault.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε χθες το γαλλικό υπουργείο Οικονομίας, προσφέρει προς πώληση 14 εκατομμύρια μετοχές ή το 4,73% του συνολικού κεφαλαίου της Renault, μέσω placement. Ωστόσο, σημειώνεται πως ακόμη και μετά την πώληση, η κυβέρνηση θα παραμείνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Renault, ελέγχοντας το 15% των μετοχών της.

Σύμφωνα, λοιπόν με σημερινή ανακοίνωση, η εταιρεία θα προβεί στην αγορά του μετοχικού ποσοστού που αποφάσισε να πουλήσει η γαλλική κυβέρνηση. Η Renault προχωρά στην εξαγορά του ποσοστού της γαλλικής κυβέρνησης ανακοινώνοντας πως θα το προσφέρει στους υπαλλήλους αλλα και πρωην υπαλληλους της.

Ειδικότερα, η Renault δήλωσε ότι θα αγοράσει το 10% των 14 εκατ. μετοχών της εταιρείας, τις οποίες η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι σκοπεύει να πουλήσει.

“Η πώληση αυτή είναι ιδιαίτερα επίκαιρη για την υποστήριξη του στρατηγικού μεσοπρόθεσμου σχεδίου” Drive the Future “που μόλις ξεκίνησε η Groupe Renault”, ανεφερε η αυτοκινητοβιομηχανία.

Source: emea.gr

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...