Γιατί το Renault Trezor είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του μέλλοντος

Η Renault παρουσίασε το Trezor στο τελευταίο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι: μια επαναστατική ιδέα ενός 100% ηλεκτρικού αυτοκινήτου που έχει τα πάντα για να σε εντυπωσιάσει. Ψηφίστηκε το πιο όμορφο concept car του έτους 2016 από το Διεθνές Φεστιβάλ Αυτοκινήτου, το Renault Trezor είναι η υπερηφάνεια του πρόεδρου της Συμμαχίας, Carlos Ghosn.

Εισέρχεσαι στο Trezor όπως σε μια Formula 1, χωρίς πόρτες

Με άρωμα από Formula 1, αυτό το εξαιρετικό διθέσιο είναι τόσο πρωτότυπο στο εξωτερικό όσο είναι στο εσωτερικό. Στο Trezor, το καπό, το παρμπρίζ και τα πλευρικά παράθυρα ανεβαίνουν και ο οδηγός εισέρχεται στο όχημα αλά F1 … Δεν είναι πρακτικό στην καθημερινή ζωή, είναι αυτό που όμως αυτό κάνει τη γοητεία ενός concept car.

Καθώς αυτό το αυτοκίνητο είναι εκπληκτικό, ο κόκκινος ξύλινος χώρος ενσωματώνει το χώρο αποσκευών μπροστά. Το τιμόνι είναι οκταγωνικό: έχει οθόνες αφής που αντικαθιστούν τα τρέχοντα κουμπιά. Αυτές οι οθόνες επιτρέπουν την πρόσβαση στις τρεις λειτουργίες: ουδέτερο, σπορ και αυτόματο πιλότο. Όπως ένας πιλότος αεροπλάνου, ο οδηγός μπορεί να απολαύσει το σκηνικό. Το τιμόνι κινείται οριζόντια σε δύο μέρη όταν είναι ενεργοποιημένη η αυτόνομη λειτουργία.

Το Trezor μπορεί να φτάσει τα 100 km/h σε 4 δευτερόλεπτα!

Ένας πραγματικός θησαυρός της τεχνολογίας κάτω από το καπό. Η γαλλική μάρκα μπόρεσε να βασιστεί στην ομάδα της Renault e.dams, την επί τρία συναπτά έτη πρωταθλητή της Formula E. Οι μηχανικοί έχουν ενσωματωμένο στο πίσω μέρος, τον κινητήρα των 260 kW του αυτοκινήτου, αναπτύσσοντας 350 άλογα, που επιτρέπουν την επίτευξη των 100 km/h σε 4 δευτερόλεπτα!

Το όχημα χρησιμοποιεί επίσης ένα επαναφορτιζόμενο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας για την ανάκτηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της πέδησης μέσω δύο ενσωματωμένων μπαταριών – μία μπροστά και μία πίσω. Και για να τα ψύξει, στο καπό, τα εξαγωνικά κελιά είναι μηχανοκίνητα για να εξασφαλίσουν τέλεια διαχείριση ψύξης. Η Renault και η Nissan ανακοίνωσαν ότι το μοντέλο αυτό θα μπορούσε να γίνει βάση παραγωγής για μεγάλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο εγγύς μέλλον. Μπορούμε λοιπόν να ονειρευτούμε κάποιες ιδιαιτερότητες αυτού του τεχνολογικού κόσμου στα μελλοντικά αυτοκίνητα της Renault …

Διαβάστε επίσης:

>>Trezor: το ηλεκτρικό GT που παρουσιάζει το μέλλον της Renault

 

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...