Για να οδηγήσετε αυτό το Renault Kadjar, απλώς χρησιμοποιήστε την σκέψη σας (vid)

Ένα πείραμα της Renault προκαλεί τρεις ανθρώπους να ελέγξουν ένα όχημα χρησιμοποιώντας μόνο την σκέψη τους.

Τρεις αθλητές κάθονται σε ένα Renault Kadjar. Αυτό θα μπορούσε να είναι απλώς μια συνηθισμένη ιστορία για μερικούς ανθρώπους που πηγαίνουν μια βόλτα, εκτός και αν και οι τρεις οδηγούν το αυτοκίνητο ταυτόχρονα. Χρησιμοποιώντας το μυαλό τους.

Την Τρίτη, η Renault Σουηδίας δημοσίευσε ένα συναρπαστικό (και μερικές φορές οδυνηρό) βίντεο αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες ενός πειράματος σκέψης που χρησιμοποιεί εγκεφαλικά τον έλεγχο ενός οχήματος.

Το προσαρμοσμένο Kadjar χρησιμοποίησε ακουστικά Emotiv electroencephalography (EEG) για να διαβάσει τα εγκεφαλικά κύματα των οδηγών. Ένα άτομο ελέγχει την αριστερή στροφή, το άλλο άτομο την δεξιά στροφή και το τρίτο άτομο χειρίζεται την επιτάχυνση του αυτοκινήτου.

Οι οδηγοί ξεκίνησαν με έναν προσομοιωτή για την άσκηση και τη βαθμονόμηση των ακουστικών, και δεν τα πήγαιναν πάντα καλά. Κρασαραν την ψηφιακή έκδοση του αυτοκινήτου.

Η Renault ονόμασε την ομάδα “Team Will Power”. Έπρεπε να συνεργαστούν ενώ εξακολουθούσαν να επικεντρώνονται στα ατομικά τους καθήκοντα για να οδηγήσουν το SUV σε μια δοκιμαστική πορεία. Ένα μηχανικό σύστημα αντέδρασε στις εντολές του νου γυρίζοντας το τιμόνι ή ασκώντας πίεση στο πεντάλ γκαζιού. Η Renault εξοπλίζει το αυτοκίνητο με ένα κουμπί διακοπής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Εδώ είναι μια ματιά στο σύστημα ελέγχου που χρησιμοποιείται στο αυτοκίνητο:

Σίγουρα, το μυαλό που τροφοδοτείται με αυτοκίνητο έχει κάποια αίσθηση δημοσιότητας, αλλά είναι επίσης μια διασκεδαστική εξερεύνηση του πώς οι αισθητήρες EEG μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μηχανισμός ελέγχου για τις συσκευές.

Το 2016, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Φλώριδας χρησιμοποίησαν με επιτυχία ακουστικά Emotiv Insight για να πετούν αεροσκάφη. Η Renault χρησιμοποίησε την ίδια τεχνολογία, αλλά κατα πολυ περισσοιτερο. Απλά μην περιμένετε να δειτε αυτοκίνητα να ελέγχονται εγκεφαλικα στον ανοιχτό δρόμο στο αμεσο μελλον.Source/Image Source: cnet.com

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...