Για την αγορά της Ινδίας προορίζεται το Grand Captur

Renault HHA είναι η κωδική ονομασία του νέου SUV που θα ανταγωνιστεί το Mahindra XUV500 από τον Οκτώβριο το 2017.

Μετά την κάλυψη των αναγκών της απέναντι σε Maruti και Hyundai στην κατηγορία entry level με την έναρξη του νέου Renault Kwid, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να χτυπήσει την παλιά συνεργάτιδα και ηγέτιδα της Mahindra στην κατηγορία των SUV. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία προγραμματίζει τριπλή αντεπίθεση ώστε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στην Ινδία.

Η πρώτη θα γίνει με ένα νέο συμπαγές SUV και ένα νέο συμπαγές MPV. Αυτά θα βασίζονται στην πλατφόρμα CMF και θα τοποθετηθούν κάτω από τα Duster SUV και Lodgy MPV, στην γκάμα της εταιρείας κατά το λανσάρισμα τους το 2017.

Πριν από την έναρξη της νέας γενιάς Duster το 2018, το facelift του Renault Duster για την Ινδία θα ξεκινήσει το 2016. Μετά από το ανανεωμένο Duster θα έρθει όμως ένα νέο επταθέσιο SUV (με την κωδική ονομασία HHA) που θα καθίσει πάνω από το Duster. Θα είναι ένα επταθέσιο SUV, και θα τεθεί αντιμέτωπο μετά Mahindra XUV500, Tata Hexa και Honda Β-RV στην Ινδία.

Αυτό το νέο SUV θα βασίζεται πάνω στην σχεδιαστική επιτυχία του Renault Captur. Βασισμένο στην πλατφόρμα του Dacia Logan M0-Β, θα φέρει πολλά κοινά μέρη με τα Duster και Lodgy, κάτι που θα το καταστήσει φθηνό.

Πριν από μερικές μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας μερικές κατασκοπευτικές φωτογραφίες ενός μεγαλύτερου (Grand) Captur, μετά την δημοσίευση των σημερινών πληροφοριών, για ένα ένα νέο SUV για την αγορά της Ινδίας που θα φέρει την σχεδιαστική γλώσσα του Captur, σιγά σιγά λύνεται το μυστήριο.

Photo/worldcarfans.com

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...