Δοκιμών συνέχεια για την δεύτερη γενιά Renault Koleos – Spy Photos

Renault Koleos 2016

Αν το παλιρροϊκό κύμα των SUV επηρεάζει όλες σχεδόν τις αγορές του κόσμου, δεν μπορεί να πει κανείς ότι η σημερινή γενιά Koleos έχει αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην τάση αυτή. Από το 2008, μόνο 320.000 μοντέλα πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο, στα οποία μπορούν να προστεθούν τα περίπου 60.000 Renault Samsung QM5. Ας μην ξεχνάμε, μάλιστα, ότι το πρώτο σχέδιο, το οποίο δεν είχε να κάνει τόσο με το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε από τη Renault το 2000 στη Γενεύη, αναπτύχθηκε από τη Nissan για τον Κορεάτη κατασκευαστή (θυγατρική της Renault), και με ένα απλό rebadgée έπλευσε για την Ευρώπη.

Παρά το γεγονός ότι το facelift του 2011, ήταν μέσα και έξω πιο πολύ “Renault” δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έτσι μετά την πρώτη γενιά Koleos, ανοίγει ο δρόμος για τον διάδοχό του, από το επόμενο έτος. Και αυτή τη φορά, το νέο SUV δεν έχει σε τίποτα σχέση με τον προκάτοχο του.

renault-koleos-spy-5-side (Custom)

Το νέο μεγάλο SUV (πάνω από το Kadjar) συνεχίζει να βρίσκεται σε φάση δοκιμών. Το νέο όχημα θα κληρονομήσει την κοινή πλατφόρμα των Renault-Nissan, καθώς θα έχει πολλά κοινά σημεία με τον ξάδελφό του, Nissan X-Trail, αναμιγνύοντας βέβαια το νέο κώδικα σχεδιασμού της Renault που έχουμε δει στα νέα Espace, Megane και Talisman.

Το νέο SUV θα έχει κατά πάσα πιθανότητα δύο εκδόσεις του 1.6 DCI, 130 και 160 ίππων στους οποίους θα προστεθεί και ένας νέος 2,0 λίτρων diesel κινητήρας. Το έχουμε αναφέρει προς λίγον ημερών ότι η Renault εξελίσσει έναν νέο 2,0 λίτρων dCi. Θα υπάρχουν εκδόσεις AWD και FWD. Ένα από τα τελευταία νέα σχετικά με το Koleos είναι ότι θα υπάρχει η δυνατότητα για μια αναδιπλούμενη τρίτη σειρά καθισμάτων στο πάτωμα του πορτ-μπαγκάζ. Το μοντέλο αναμένεται να κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2016.

renault-koleos-spy-10-rear (Custom)

Photos/caradvice.co.au

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...