Ενθαρυντικό ντεμπούτο του RS01 στο GT Tour

Η Renaultsport το προηγούμενο Σ/Κ στην πίστα Paul Ricard έλαβε μέρος στον τελευταίο αγώνα του GT Tour, με δύο RS01 με τις ομάδες των Duqueine Engineering και Boutsen Ginion Racing. Ο κύριος στόχος ήταν να κατανοήσουν το αυτοκίνητο στην νέα διαμόρφωση του (προδιαγραφές GT3). Αρκεί να πούμε ότι υπήρχε πολύ δουλειά να γίνει κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου, αλλά η ανταγωνιστικότητα δεν έλειψε από τα δυο RS01.

Στις κατατακτήριες δοκιμές, τα δύο Renault RS01 είχαν ένα ενθαρρυντικό ρυθμό, με τα αυτοκίνητα να ανταγωνίζονται για το Top 10. Στο πρώτο αγώνα, η Duqueine Engineering κατάφερε να τερματίσει στην Δέκατη θέση, η οποία είναι ένα καλό αποτέλεσμα.

Η ομάδα, ωστόσο, ήταν άτυχη στον 2ο αγώνα, όπου το RS01 συγκρούστηκε στην αρχή.

Στην δεύτερη ομάδα τώρα, αυτή της Boutsen Ginion Racing, αντιμετώπισε προβλήματα αξιοπιστίας, απόδειξη ότι ακόμη πρέπει να γίνουν πολλά.

2015_07_CPR_47-1024x688

Το δυναμικό ξεκίνημα του Renault RS01 στο επίπεδο GT3 είναι σαφές, χρειάζεται πάντως συσσώρευση χιλιομέτρων ώστε να αποβάλει τα οποία προβλήματα αξιοπιστίας. Ωστόσο, οι παρατηρητές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το RS01 με την πεποίθηση ότι η Renault από το 2016, θα μπορεί να ανταγωνιστεί τις Ferrari 458 Italia, Porsche 911 GT3 R άλλα και Audi R8 LMS Ultra!

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...