Επιβεβαιώθηκε η ριζοσπαστική έκδοση του Alpine A110!

Καθώς η Renault άρχισε να δίνει την δυνατότητα στα μέσα ενημέρωσης να τεστάρει το νέο Alpine A110, συζητείται ξανά η φήμη ενός πιο ριζοσπαστικού μοντέλου. Τον περασμένο Ιούλιο, αναφέραμε την πιθανότητα μιας πιο ισχυρής έκδοσης.

>>A110 Première Edition | Το ελαφρύ, κομψό σπορ coupé που σηματοδοτεί την επιστροφή της Alpine

Αυτές οι νέες πληροφορίες προέρχονται από το Βρετανικό Auto Express, όπου προέκυψε μια berlinette με ισχύ 300 hp. Το μπλοκ κινητήρα M5PT θα ήταν μια εξέλιξη του τρέχοντος 1.8 λίτρου με τις προδιαγραφές να προσεγγίζουν το Renault Megane 4 RS. Η υπόθεση (φήμη) μιας εταιρικής σχέσης με τον κατασκευαστή κινητήρων AMG απομακρύνεται, η μάρκα προτιμά να αξιοποιεί τους πόρους εσωτερικά μέσω της Renault Sport.

>>Παρουσιάστηκε η νέα Alpine A110 Cup: ένα γνήσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο για τις σπουδαιότερες Ευρωπαϊκές πίστες

Ο ερχομός μιας πιο σπαρτιάτικης έκδοσης θα αναγκάσει την Alpine να ελαφρύνει εκ νέου το 1.050 kg διθέσιο κουπέ, με ένα κέρδος περίπου 50 kg σε σύγκριση με την πρώτη έκδοση. Για να επιτύχει το στόχο της, το αδυνάτισμα θα επικεντρωθεί στον εσωτερικό εξοπλισμό (μόνωση, υλικά, κλιματισμό κλπ.). Η δομή του σασί από αλουμίνιο θα διατηρηθεί χωρίς ιδιαίτερες τροποποιήσεις, καθώς θα λάβει και ορισμένα αεροδυναμικά εξαρτήματα. Η αναλογία βάρους/ισχύος θα έπεφτε σε 3,5 kg/hp, μια πολύ ενδιαφέρουσα αναλογία που θα επέτρεπε στην A110 να τεθεί απευθείας αντιμέτωπο με την Porsche Cayman 718 S (350 hp) και της μελλοντικής έκδοσης GT4.

Έτσι, το επίπεδο απόδοσης θα αυξανόταν κατά μία βαθμίδα, δηλ. Θα μπορούσε να μεταβεί από 0 σε 100 km/h σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα (4.5 δευτερόλεπτα επί του παρόντος). Η τελική ταχύτητα θα είναι πάντα αυτοπεριορισμένη στα 250 km/h.

>>Το Alpine SUV έρχεται! Η σπορ μάρκα της Renault Sport θα ακολουθήσει το ζεστό χρήμα των SUV

Όσον αφορά το πλαίσιο, θα διαθέτει χαμηλωμένη ανάρτηση, θα χάσει σε άνεση αλλά θα κερδίσει (ακόμα) σε ευκινησία. Τα φρένα της Brembo θα παραμείνουν αμετάβλητα.

Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Getrag με 7 εναλλαγές ταχητητων θα βελτιωθεί πάντα σύμφωνα με το Auto Express.

Λογικά, εάν επιβεβαιωθεί η φήμη, η νέα έκδοση του A110 θα κάνει το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2018.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...