Η απίστευτη επιτυχία της Renault στην Αλγερία

Renault Algeria

Η Renault μπορεί να είναι υπερήφανη που έχει επενδύσει €50 εκατομμύρια για την κατασκευή του εργοστασίου της στο Οράν της Αλγερίας. Το εργοστάσιο που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο επέτρεψε να επιτύχουν ένα κατόρθωμα: σε 10 μήνες, η Renault έχει πουλήσει 71.415 νέα οχήματα, ή σχεδόν όσο και στην Ιταλία κατά την ίδια περίοδο.

Όλα αυτά είναι αρκετά για να δώσουν ένα τεράστιο χαμόγελο στον Guillaume Josselin, Διευθύνων Σύμβουλο της Renault Αλγερίας:

“Στην Αλγερία, η Renault έχει επιτύχει 33,6% μερίδιό αγοράς κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2015, έναντι 26,2% την αντίστοιχη περίοδο του 2014”.

Παράγει 25.000 μονάδες ανά έτος σε ένα άγνωστο μοντέλο στη Ευρώπη: το Renault Symbol.

Το Clio II, έγινε σε λιγότερο από ένα χρόνο το νούμερο 2 best-seller στη χώρα, πίσω από το Dacia Logan. Και από τον περασμένο Ιούνιο, η μονάδα παραγωγής της Renault στην Αλγερία δρομολόγησε δύο νέες εκδόσεις, κάνοντας τρία τα μοντέλα που θα συναρμολογούνται στο Οράν.

Αυτή η επιτυχία είναι μακριά από ασήμαντη. Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα της Renault Αλγερίας με τις πωλήσεις στη Γαλλία, οι πωλήσεις είναι σχεδόν ισοδύναμες με εκείνες που γίνονται από την γαλλική μάρκα σε πάνω από δύο μήνες στη Γαλλία. Στους 10 πρώτους μήνες του έτους, ένα στα τρία αυτοκίνητα που πωλούνται στην Αλγερία είναι Renault.

Η Renault στις αγορές τις Αλγερία και του Μαρόκου, ελέγχει περισσότερο από το ένα τρίτο της αγοράς καινούργιων αυτοκινήτων. Αυτή η επιτυχία δεν είναι μόνο επωφελής για τη Renault. Το νέο εργοστάσιο έχει δημιουργήσει σχεδόν 500 θέσεις εργασίας, 36% εξ αυτών είναι γυναίκες.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...