Η επόμενη γενιά Lada Niva αναμένεται μέχρι το 2021 βασιζόμενη στο Duster

Η ανανέωση της παλιάς σχολής 4×4 είναι μια πρόκληση όχι μόνο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες πολυτελείας όπως η Land Rover, αλλά και για τις χαμηλού κόστους μάρκες όπως η Lada. Η επόμενη γενιά Lada Niva (Lada 4×4) είχε προγραμματιστεί να φτάσει το 2018. Ωστόσο, πληροφορίες υποδηλώνουν ότι η εξέλιξη είναι πίσω από το χρονοδιάγραμμα και το ντεμπούτο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι το 2021.

Η επόμενη γενιά Lada Niva είναι εσωτερικά γνωστή ως «Lada 4×4 NG». Σύμφωνα με πληροφορίες, η Avtovaz αποφάσισε να καταργήσει την αρχική έκδοση του Lada 4×4 NG, ένα έργο που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια. Τώρα, η εταιρεία θα αναπτύξει το επανασχεδιασμένο μοντέλο με βάση την πλατφόρμα B0/Logan του Dacia Duster. Το Lada Xray χρησιμοποιεί ήδη αυτό το πλαίσιο.

Τα νέα μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα B0 μπορούν να έχουν ένα πολύ σύγχρονο σχεδιασμό, για παράδειγμα το Renault Kaptur που γνωρίζουμε ως Renault Captur στην Ινδία και την Βραζιλία. Ωστόσο, η Avtovaz μπορεί να πάει για ένα στιβαρό και χρήσιμο σχέδιο για τον 21ο αιώνα του Lada Niva διατηρώντας την κλασική εμφάνιση. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το βενζινοκινητήρα 1.6 16.1 λίτρων HR16 της Nissan στο επανασχεδιασμένο μοντέλο. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, έλαβε έγκριση από τη Renault-Nissan για τους κινητήρες HR16 πλήρους παραγωγής. Κατασκευασμένη στο Togliatti της Ρωσίας, ο κινητήρας HR16 είναι ένας από τους βασικούς κινητήρες της Συμμαχίας.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...