Η Alpine θα συμμετάσχει και φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής

Ο κατάλογος των συμμετοχών για την Super Season του Διεθνούς Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA 2018-2019 και του Le Mans για το 2018 παρουσιάστηκαν σε μια πολύ αναμενόμενη συνέντευξη Τύπου του Automobile Club de l’Ouest.

Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης vintage αυτοκινήτων “Rétromobile”, κατά την οποία η Alpine γιορτάζει την 40ή επέτειο της νίκης του 1978 στις 24 ώρες του Le Mans. Μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τα τέσσερα αυτοκίνητα Alpine που ανταγωνίστηκαν εκείνο το έτος: το νικητήριο A442B, καθώς και τα δύο A442s και το A443 (διαβάστε περισσότερα).

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία LMP2 του 2016, η ομάδα Signatech Alpine Matmut θα είναι και πάλι ένας από τους κορυφαίους υποψηφίους στην κατηγορία του, με το Alpine A470 να φέρει ακόμα τον αριθμό 36.

Έχοντας διαδραματίσει βασικό ρόλο στη κατακτήσει του τίτλου το 2016, ο Γάλλος Nicolas Lapierre θα πλαισιωθεί παράλληλα με τον Βραζιλιάνο André Negrão. Σε πέντε αγώνες, οι δύο άνδρες έχουν ήδη κερδίσει έναν αγώνα και πέτυχαν άλλους τρεις τερματισμούς στο βάθρο.

Το πλήρωμα θα συμπληρωθεί από τον Γάλλο Pierre Thiriet, τον Πρωταθλητή Ευρώπης του ELMS το 2012 και τον νικητή τον 6 Ωρών του Spa-Francorchamps στην κατηγορία LMP2 την περασμένη σεζόν. Το έμπειρο και βαρύ οδηγικό τριο θα έχει ως στόχο μόνο ένα πράγμα: το πρωτο σκαλι του βάθρου.

Το περασμένο έτος, η Alpino A470 πηρε την νίκη στο Circuit της Αμερικής, ενώ ταυτόχρονα εξασφάλιζε παρουσία στο βάθρο στις 24 ώρες του Le Mans, του Nürburgring, στο Μεξικό, το Fuji και τη Σαγκάη. Η γαλλική ομάδα παρέμεινε σε τροχιά τίτλου μέχρι τον τελευταίο αγωνα που πραγματοποιήθηκε στο Μπαχρέιν.

Michael Van der Sande, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpine

Για την επόμενη σεζόν, έχουμε δημιουργήσει ένα πλήρωμα που συνδυάζει ταχύτητα και εμπειρία. Η σεζόν του 2018 είναι ακόμη πιο σημαντική καθώς σηματοδοτεί την 40ή επέτειο της νίκης της Alpine στις 24 Ωρες του Le Mans και συμπίπτει με τις αρχικές παραδόσεις του Alpine A110.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...