Η Continental πυλώνας του προγράμματος αυτόνομων οχημάτων των Renault-Nissan-Mitsubishi

Η Continental θα προμηθεύσει τo μεγάλο πρότζεκτ των Renault-Nissan-Mitsubishi για τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα.

Οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες σκοπεύουν να αρχίσουν να εξοπλίζουν νέα οχήματα, καθώς και όσα βρίσκονται ήδη στο δρόμο, με ένα μενού υπηρεσιών που βασίζεται στο cloud. Μεταξύ αυτών: τηλεχειριστήριο του οχήματος, χαρακτηριστικά ασφαλείας, επικοινωνίες εικονικού προσωπικού βοηθού, Wi-Fi, αυτόνομη διαχείριση κίνησης και η δυνατότητα εξ αποστάσεως αναβάθμισης των χαρακτηριστικών του οχήματος.

Οι υπάλληλοι της Nissan, που περιέγραφαν το σύστημα την περασμένη εβδομάδα στο ερευνητικό κέντρο της Nissan έξω από το Τόκιο, ανέφεραν ότι η τεχνολογία θα βασίζεται σε ενότητες και λογισμικό που προέρχεται αποκλειστικά από την Continental.

Τα τελευταία χρόνια, η Continental έχει μεταμορφωθεί από έναν παραγωγό φρένων, ελαστικών και εξαρτημάτων του κινητήρα σε έναν παροχέα πιο προηγμένων τεχνολογιών, όπως χαρακτηριστικά αυτόνομων οχημάτων και υπηρεσίες λογισμικού.

Η Nissan δήλωσε ότι το συνδεδεμένο σύστημα θα εμφανιστεί το 2018 και θα χρησιμοποιηθεί στο 90% των οχημάτων που κατασκευάζονται από τις Nissan, Renault και Mitsubishi.

Image Source: Renault

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...