Η Dacia μας “δείχνει” το νέο της Coupe SUV

Η Dacia γιορτάζει την 50ή επέτειό της το 2018 και εκτός από το γεγονός ότι θυμίζει (μέσω infographic) τις ημερομηνίες ορόσημα, από την εξαγορά της Renault το 1999, ένα νέο μοντέλο φαίνεται στα σκαριά.

Το όχημα παραμένει υπό περιτύλιγμα και κάθεται δίπλα στη δεύτερη γενιά Duster στον οδικό χάρτη της ρουμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, χωρίς συνοδευτικές λεπτομέρειες.

Ωστόσο, όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, θα μπορούσε να είναι μια “πιο εκλεπτυσμένη” και “λίγο πιο ακριβή” έκδοση του Duster, κάτι που επιβεβαιώθηκε ήδη για τη ρωσική αγορά από τη Renault. Θα κάνει ντεμπούτο στα τέλη Αυγούστου, κατά τη διάρκεια του Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας, και θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του Duster.

Διαβάστε επισης: Το πρώτο μουλάρι δοκιμών του coupe crossover των Renault/Dacia “πιάστηκε” σε δόκιμες (pics)

Η Renault ενδιαφέρεται επίσης να ξεκινήσει μια ακόμη έκδοση του Duster σε ορισμένες ασιατικές αγορές στα τέλη του επόμενου έτους. Βαπτισμένο ως «Duster 2.5», θα κρατήσει το αμάξωμα της δεύτερης γενιάς, αλλά θα υποστηριχθεί από την ίδια πλατφόρμα με την νέα γενιά Clio V. Με τη σειρά του, η πλατφόρμα θα υιοθετηθεί τελικά από τη μελλοντική οικογένεια αυτοκινήτων της Dacia (διαβάστε περισσοτερα).

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν δεσμεύεται να σχολιάσει εάν αυτό το νέο όχημα θα ξεκινήσει στην Ευρώπη (ως Dacia), αλλά ο επικεφαλής της εταιρείας σχεδιασμού προϊόντων, Bruno Ancelin, δήλωσε ότι μια επίσημη απόφαση δεν θα ληφθεί πριν από το 2020. Αυτό είναι κατανοητό, δεδομένου ότι θα μπορούσε να κλέψει ένα καλό κομμάτι των πωλήσεων του Captur.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...