Η Devialet αποκαλύπτει το πρωτοποριακό σύστημα ήχου του Renault Symbioz

Αυτή τη φορά η Γαλλική εταιρεία Deviate είναι αυτοπροσώπως που δίνει λεπτομέρειες για το ηχοσύστημα, που αναπτύχθηκε για το concept Renault Symbioz, αλλά και για την υλοποίηση των πρώτων βημάτων του Γάλλου κατασκευαστή ήχου υψηλής τεχνολογίας.

Οι σπεσιαλίστες του ήχου έχουν αναπτύξει πολύ μικρές μονάδες ήχου, που περιγράφονται ως “Φανταστικές μικρογραφίες” που είναι υπεύθυνες για την αναπαραγωγή ήχου. Λαμβάνοντας τη μορφή μικρής μπάλας, τέσσερις από αυτές τις μονάδες τοποθετούνται στο εσωτερικό: δύο στη κολόνα διαχωρισμού μεταξύ των εμπρός και πίσω καθισμάτων, ένα στο κέντρο του ταμπλό, και η τελευταία στο κέντρο του πίσω μέρους. “Χάρη στην τεχνολογία μικρογράφησης, καταφέραμε να μειώσουμε τον όγκο φορτίου που απαιτείται για κάθε μονάδα μόνο σε 1L, δηλαδή έξι φορές λιγότερο από τα παραδοσιακά συστήματα”, λέει η Devialet.

Πριν από ένα χρόνο, η Renault συμμετείχε στην 100 εκατομμυρίων ευρώ γαλλική startup επιχείρηση, Devialet. Οι Jay-Z, Qatar και Fleur Pellerin είναι επίσης μέτοχοι.

Ήταν γνωστό ότι ο Γάλλος κατασκευαστής αυτοκινήτων και οι ειδικοί του ήχου συνεργάζονταν σε ένα πρωτότυπο σύστημα που θα εντάσσονταν σε ένα αυτοκίνητο.

Και για τις δύο εταιρείες, η οδήγηση δεν αποτελεί πλέον το κεντρικό θέμα με τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Είναι η εμπειρία των επιβατών – και κατ ‘επέκταση η ψυχαγωγία – που γίνεται κεντρική. Μια επιλογή που απηχεί την είσοδο που ανακοίνωσε προ ημερών η Renault στην εταιρεία Challenges, με στόχο την ανάπτυξη περιεχομένου για το αυτόνομο αυτοκίνητο.

Με αυτήν την εφεύρεση που σχεδιάστηκε για το Symbioz Demo Car, η Devialet κάνει την πρώτη της εισβολή στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά από μια συνεργασία στην τηλεόραση με το καναλι Sky.

“Το σύστημα που επινοήσαμε για το Demo Car Symbioz είναι μια τέλεια απεικόνιση της αποστολής της Devialet: να βάζουμε τις τεχνολογίες και την τεχνογνωσία μας καθημερινά στην υπηρεσία σημαντικών καινοτομιών, να μεταδίδουμε τα συναισθήματα του ήχου σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους”, εξηγεί η Quentin Sannié, Διευθύνων Σύμβουλος της Devialet, που αναφέρεται σε δήλωση.

Διαβάστε επίσης:

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...