Η Lotus θα μετονομαστεί σε Renault για το 2016, εάν η συμφωνία εξαγοράς ολοκληρωθεί

2008 Brazilian Grand Prix Nelson Piquet Jr, Renault R28

Η ομάδα της Lotus θα μετονομαστεί σε Renault το 2016, αν οι γάλλοι ολοκληρώσουν (όπως όλα δείχνουν) την εξαγορά της ομάδας του Enstone, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Lotus, Matthew Carter.

Η Renault παραμένει σε διαδικασία εξαγοράς της ομάδας, η οποία είναι στα χέρια του Gerard Lopez και της Genii Capital από το 2010 όπου είχαν αγοράσει μερίδιο από την Renault.

Ο Carter επιμένει “Η εμπιστοσύνη είναι πολύ υψηλή” ότι η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με την Lotus να της έχει δοθεί προθεσμία μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Όταν λοιπόν με το καλό κλείσει η συμφωνία έχουν υπάρξει εικασίες για το αν η Renault, θα επαναφέρει άμεσα το όνομά της στην ομάδα ή θα περιμένει μέχρι το 2017. Όταν στο παρελθόν (2000) αγόρασε το εργοστάσιο του Enstone από τούς τότε ιδιοκτήτες της Benetton η γαλλική εταιρεία περίμενε δύο σεζόν πριν από την αλλαγή του ονόματος της ομάδας, σαφώς περίμεναν η ανταγωνιστικότητα της ομάδας να βελτιωθεί.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του στο επίσημο site της F1 αν το ιστορικό όνομα της Lotus θα εξαφανιστεί, όταν η εξαγορά ολοκληρωθεί, ο Carter απάντησε:

“Αν η συμφωνία με τη Renault γίνει, τότε ναι.

“Βέβαια, αυτή τη στιγμή έχουμε την άδεια να χρησιμοποιούμε το όνομα Lotus – και αν ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Renault, τότε η άδεια θα τερματιστεί. Έτσι, κάποιος άλλος θα μπορούσε να πάρει το όνομα!”

Η διατήρηση του ονόματος μιας ομάδας συνδέεται συχνά με την παραλαβή χρηματικών έπαθλον που οφείλονται από την προηγούμενη σεζόν, αν και η Renault έχει ήδη διαπραγματευτεί με τον Bernie Ecclestone για τη λήψη του «ιστορικού» Bonus σε αναγνώριση τους ως πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές.

Και παρόλο που η εξαγορά της γαλλικής εταιρείας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ο Carter είπε:

“Η Renault εξέδωσε μια επιστολή προθέσεων, στα παρασκήνια τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη της Renault και της Lotus εργάζονται πυρετωδώς για την συμφωνία.

Τα πράγματα προχωρούν, αλλά αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο. Είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνία πρόκειται να συμβεί, αλλά όπως είπα, χρειάζεται χρόνος για να το επισημοποιήσουμε.”

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...