Η Michelin εξοπλίζει το πρωτότυπο SymbioZ με ελαστικά του μέλλοντος

Η Michelin παρουσίασε το λεπτό πρωτότυπο ελαστικό ονομαζόμενο slimline, το οποίο εξοπλίζει το εκπληκτικό Renault Symbioz, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Ένα ελαστικό που υπόσχεται ενεργειακή απόδοση και αεροδυναμική στο πρωτότυπο αυτοκίνητο.

SLIMLINE: Ένα High-end ελαστικό
215/45 R23. Μια ασυνήθιστη διάσταση για αυτό το ελαστικό που έχει μεγάλη διάμετρο αλλά μικρό πλάτος. Αυτή η “λεπτή” μορφή είναι πιο ενεργειακά αποδοτική χάρη στη χαμηλή αντίσταση κύλισης σε σύγκριση με τα συμβατικά ελαστικά της ίδιας διαμέτρου. Η Michelin είπε επίσης ότι η μεγάλη περίμετρος του ελαστικού θα της επέτρεπε να υποστεί λιγότερες παραμορφώσεις και συνεπώς να χάσει λιγότερη ενέργεια. Το λεπτότερο πέλμα θα βελτίωνε την αεροδυναμική του, προσφέροντας παράλληλα μια όμορφη εμφάνιση στο όχημα της Renault.

SYMBIOZ: Το όραμα της RENAULT
Πως θα είναι τα αυτοκίνητα μέχρι το 2030; Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Renault προσπάθησε να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση με την ιδέα του Symbioz. Μήκους 4,7 μέτρων, πλάτους 2 μέτρων: ένα πραγματικό σαλονι, αυτόνομο, συνδεδεμένο και 100% ηλεκτρικό όχημα που αποτελεί πόλο έλξης. Ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που συμπληρώνεται από το ελαστικό Michelin που συνεργάστηκε με τον γάλλο κατασκευαστή.

Διαβάστε περισσότερα: Η Renault παρουσιάζει το SYMBIOZ, την ιδέα και το όραμα της για την κινητικότητα του 2030

Renault SymbioZ: Σύντομα στο δρόμο…επιρροές στο μελλοντικό Captur

Και δεν είναι η πρώτη φορά! Το 2014, η Michelin εξόπλισε άλλο ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο της Renault: το Eolab. Το ελαστικό που επιλέχθηκε εκείνη την εποχή χαρακτηρίστηκε “ψηλό και στενό”, λόγω της στενής εμφάνισής του και της μεγάλης διάστασής του. Ένα ελαστικό μοντέλο που εμπνέει τον γάλλο κατασκευαστή να εξοπλίσει το Symbioz με τη νέα του ελαστική επίστρωση.

Διαβάστε περισσότερα: Renault EOLAB – Η καινοτομία σε όλο της το μεγαλείο

Image Source: Renault

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...