Η Nissan εξετάζει την αύξηση στο 25% του ποσοστού της στην Renault

Renault Captur - Nissan Juke

Την αύξηση του ποσοστού της στην Renault σε τουλάχιστον 25% από το 15% που είναι αυτή τη στιγμή, εξετάζει η Nissan προκειμένου να αντιμετωπίσει την προοπτική μεγαλύτερης επιρροής από την γαλλική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires επικαλούμενο πηγή με γνώση του θέματος.

Σημειώνεται ότι η Γαλλική κυβέρνηση που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Renault αναμένεται να διπλασιάσει το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της τον Απρίλιο βάσει του νόμου που ψήφισε πρόσφατα το γαλλικό κοινοβούλιο. Μόλις τεθεί σε ισχύ ο εν λόγω νόμος, το ποσοστό του 19,7% της γαλλικής κυβέρνησης θα μεταφράζεται σε ποσοστό 32,8% στα δικαιώματα ψήφου της Renault, δίνοντάς της τη δυνατότητα για άσκηση βέτο.

Η αύξηση του μεριδίου της στην Renault αναμένεται να είναι δαπανηρή για τη Nissan, ενώ θα αποτελέσει την τελευταία εξέλιξη των οκτάμηνων έντονων διαβουλεύσεων μεταξύ του CEO των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών Carlos Ghosn και του υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας, Emmanuel Macron.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της Nissan συνεδρίασε εκτάκτως την Δευτέρα για να συζητήσει τη θέση τη γαλλικής κυβέρνησης στην εταιρεία, καθώς και το ποσοστό της στην Renault.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...