Η Nissan θα αντικαταστήσει τη Renault στη Formula E

Σύμφωνα με το Motorsport.com, έχει επικυρωθεί η απόφαση να αντικατασταθεί η Renault από τη Nissan στο πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθέσιων της Formula E.

Νωρίτερα φέτος, το Motorsport.com αποκάλυψε ότι η συμμαχία Renault-Nissan συζητούσε τον καλύτερο τρόπο για να οργανώσει τα μηχανοκίνητα προγράμματα των δύο κατασκευαστών (διαβάστε περισσότερα). Πολλές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η Συμμαχία, μία από τις σημαντικότερες εταιρικές σχέσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως, έδωσε το πράσινο φως στην άφιξη της Nissan στη Formula E.

Ο Mike Carcamo, υπεύθυνος της Nissan NISMO, επισκέφθηκε την ομάδα e.dams της Renault και τη FIA κατά τη διάρκεια των δοκιμών που έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα στη Βαλένθια.

Η Nissan είναι ένας από τους μεγαλύτερους πωλητές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο και συμβαίνει να είναι η ιδανική επιλογή για τη συμμαχία να διατηρήσει μια παρουσία στην FE.

Μια αλλαγή που αναμένεται το επόμενο έτος

Η επίσημη επιβεβαίωση της Nissan δεν θα είναι επικείμενη, αναμένεται την επόμενη χρονιά στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Η Renault e.dams παρουσίασε το μονοθέσιο 2017/2018, την ZE17, τον περασμένο μήνα στο Παρίσι, πιθανώς αποτρέποντας οποιαδήποτε ανακατασκευή για την επόμενη σεζόν (διαβάστε περισσότερα). Μια αλλαγή αυτού του είδους είναι μάλλον αναμενόμενη για την σεζόν 2018/2019, η οποία θα δει τη μετάβαση σε ένα αυτοκίνητο ανά αγώνα.

Αυτή η αλλαγή θα φέρει την Nissan στην πρώτη γραμμή ενός μεγάλου διεθνούς πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά την απόσυρση του σχεδίου LMP1 το 2015 και θα επιτρέψει στη Renault να επικεντρωθεί στο πρόγραμμά της Formula 1. Σημαίνει επίσης ότι η πιο επιτυχημένη αυτοκινητοβιομηχανία στην FE θα εγκαταλείψει το πρωτάθλημα.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...