Η Nissan θα κατασκευάσει μοντέλα της Renault σε ρωσικό εργοστάσιο

Η Nissan θα επεκτείνει τον αριθμό των μοντέλων που κατασκευάζει στο εργοστάσιο συναρμολόγησης της στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, σύμφωνα με τον Paul Willcocks, πρόεδρο της Nissan Europe.

Τα μοντέλα που σχεδιάζονται για παραγωγή δεν αποκαλύπτονται. Ωστόσο, πηγές κοντά στη Nissan Ρωσίας αναφέρουν ότι οι υποψήφιοι μπορούν να συμπεριλάβουν το Renault Kadjar και το Renault Koleos. Το Koleos επί του παρόντος εισάγεται όπως και σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο από το εργοστάσιο της Renault Samsung στην Κορέα. Και τα δύο μοντέλα έχουν τις ίδιες πλατφόρμες με τα Nissan Murano, Patriot, Qashqai και X-Trail που έχουν ήδη παραχθεί στο εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης.

Εκτός από τα μοντέλα Renault, η Nissan μπορεί να μεταφέρει την παραγωγή των αυτοκινήτων Mitsubishi στην Αγία Πετρούπολη από την κοινή επιχείρηση PSMA της Mitsubishi με την Peugeot στην Kaluga.

Επίσης, εν μέσω της συνεχιζόμενης ανάκαμψης της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας μετά από τριετή πτωτική πορεία, η Nissan μπορεί να εξετάσει την επανέναρξη της παραγωγής μοντέλων της Infiniti.

Renault και Nissan συναρμολογούν ήδη τα οχήματα του άλλου στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις τους. Για παράδειγμα, το εργοστάσιο στη Μόσχα της Renault παράγει το Nissan Terrano εκτός από τα δικά της μοντέλα.

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποιείται από την τοπική αυτοκινητοβιομηχανία AvtoVAZ, η οποία ελέγχεται από τη Renault. Μαζί με τα αυτοκίνητα Lada, η ρωσική εταιρεία παράγει μοντέλα Renault-, Nissan- και Datsun. Το συμβόλαιο-συναρμολόγηση της AvtoVAZ για λογαριασμό των μελών της συμμαχίας ανήλθε πέρυσι στα RR40,5 δις (675 εκατομμύρια δολάρια), ποσοστό μεγαλύτερο από το ένα πέμπτο των συνολικών εσόδων της.

Image Source: Renault

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...