Η Nissan μελετά την επανεξισορρόπηση της μετοχικής δομής με τη Renault

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan είπε ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ερευνά επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της επανεξισορρόπησης της μετοχικής δομής της συμμαχίας με τη Renault.

Το ζήτημα της ανθεκτικότητας της συμμαχίας Renault-Nissan, επανέρχεται στο τραπέζι. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, οι εταίροι εξετάζουν επί του παρόντος διάφορες επιλογές.

“Θα μπορούσε να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές”, δήλωσε ο Hiroto Saikawa σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα, 14 Μαΐου, σε συνέντευξη Τύπου για τα ετήσια αποτελέσματα του ομίλου (διαβάστε περισσοτερα στο κάτωθι σύνδεσμο) ↓↓. Μεταξύ των επιλογών που διερευνήθηκαν, είναι μια αλλαγή στη μετοχική δομή της συμμαχίας για τη δημιουργία καλύτερης ισορροπίας μεταξύ των δύο εταίρων.

“Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η συμμαχία μπορεί να λειτουργήσει όπως συμβαίνει τώρα, διατηρώντας την αυτονομία κάθε εταιρείας, μεγιστοποιώντας παράλληλα την αποτελεσματικότητα στις μελλοντικές γενιές”, δήλωσε ο Saikawa.

Σε μια συνέντευξη με την εφημερίδα Nikkei της Ιαπωνίας στα τέλη Απριλίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan δήλωσε ότι δεν βλέπει την αξία της πραγματικής συγχώνευσης με τη Renault και ότι ο στόχος της συμμαχίας ήταν να διατηρήσει την ισχύουσα δομή.

Διαβάστε επισης:

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...