Η Nissan μπορεί να χρησιμοποιήσει το νέο ηλεκτρικό κινητήρα της Renault

Το νέο ηλεκτρικό μοτέρ που θα παράγεται στη Γαλλία για το Renault Zoe θα μπορούσε επίσης να εξοπλίσει μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Nissan, ανέφερε στις 18 Ιουνίου ο εμπορικός διευθυντής ηλεκτρικών οχημάτων της γαλλικής εταιρείας. Ο νέος κινητήρας – με την κωδική ονομασία R240 επιτρέπει μια αυτονομία 240 χιλιομέτρων, έναντι 210 του προηγούμενου κινητήρα – κατασκευάζεται από τον Απρίλιο στο εργοστάσιο της Renault στο Cleon (Seine-Maritime). Η γραμμή παραγωγής εγκαινιάστηκε επίσημα χθες με την παρουσία των τοπικών αξιωματούχων.

“Είναι ένας κινητήρας για το Zoe, αλλά είναι ανοιχτός στη Συμμαχία, δηλαδή για τα μελλοντικά αυτοκίνητα της Renault και τα μελλοντικά αυτοκίνητα της Nissan,”

δήλωσε ο Vincent στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της επιτόπιας επίσκεψης.

Το λανσάρισμα του νέου κινητήρα φέρνει 100 νέες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο Cleon για αρχική παραγωγική δυναμικότητα 50.000 μονάδων ετησίως. Αυτή η ικανότητα θα διπλασιαστεί. Το εργοστάσιο Cléon, το οποίο απασχολεί περίπου 4.000 άτομα, είναι μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής κινητήρων της Renault. Παρήγαγε πέρυσι περίπου 500.000 κινητήρες, κυρίως πετρέλαιο, εκ των οποίων περίπου το 40% ήταν για τους εταίρους.

Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπου η Renault-Nissan έχει βάλει ψηλά τον πήχη, είχε μια πολύ πιο αργή εκκίνηση από το αναμενόμενο. Ο κ.Carré πιστεύει, ωστόσο, ότι η σημερινή επιτάχυνση των πωλήσεων (+ 75% περίπου σε πέντε μήνες για το Zoe στην Ευρώπη), βοήθησε ιδιαίτερα την εισαγωγή της δημόσιας ενίσχυσης superbonus στη Γαλλία, και αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος, με αύξηση της τάξης του 50% να αναμένεται για την Renault στην Ευρώπη.

Ο Vincent πιστεύει επίσης ότι με 40.000 σταθμούς φόρτισης στη Γαλλία μέχρι τα τέλη του 2016, έναντι 10.000 σήμερα, θα συνοδεύει την ανάπτυξη της ηλεκτρικής αγοράς.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...