Η Red Bull αναλαμβάνει την ηλεκτρική ανάπτυξη του κινητήρα της Renault

Η Red Bull εμβαθύνει περισσότερο την συνεργασια της με την Renault καθώς θα εμπλακεί παραπάνω βάση πληροφοριών στην εξέλιξη του κινητήρα της γαλλικής μάρκας.

Βαθιά απογοητευμένη με την έναρξη της γαλλικής φίρμας στην νέα εποχή των V6 turbo κινητήρων, η Red Bull ανάγκασε μια αναδιάρθρωση μέσα στην Renault, με πρώτη και καλύτερη κίνηση την έλευση του Cyril Abiteboul.

Αλλά έχει και συνέχεια. Το Γερμανικό Auto Motor und Sport αναφέρει ότι η Red Bull είναι τώρα στην πρώτη γραμμή ώθησης της Renault για να βελτιώσει κατά πολύ την «μονάδα» της και να γεφυρώσει τα φημολογούμενα 60 άλογα διαφοράς από την Mercedes.

Το περιοδικό αναφερει ότι το Viry-Chatillon θα ειναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη του κινητήρα και του turbo με την Red Bull να αναλαμβάνει το ηλεκτρικο κομμάτι του κινητήρα στο Milton Keynes.

Αλλά η Red Bull στην πραγματικότητα “διαφημίζει το προσωπικό στους κλάδους ανάπτυξης του κινητήρα,” αναφερει το Auto Motor und Sport.

“Η διεύθυνση που αναγράφεται είναι πάντα Red Bull. Μήπως ειναι έτοιμοι να κατασκευάσουν και κινητήρα;”
Το ερώτημα προκλήθηκε επειδή, τον περασμένο μήνα στο Silverstone, ο επικεφαλής της Infiniti Andy Palmer συναντήθηκε με τα μεγάλα κεφάλια της Red Bull και συζήτησαν μια πιθανή κατασκευή ενός κινητήρα Red Bull.

Ο Επικεφαλής του κινητήρα της Renault, Rob White διέψευσε αυτές τις φήμες ότι γίνεται πρόσληψη ειδικών μηχανικών όσων αφορά τον κινητήρα στο Milton Keynes, λέγοντας: «Είναι απλά πιο εύκολο (για την Renault) να προσλαμβάνει άτομα στην Αγγλία από ό, τι στη Γαλλία.

“Και το νέο τεχνολογικό κέντρο της Red Bull χρειάζεται επίσης μηχανικούς,” πρόσθεσε.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...