Η Renault ανακοίνωσε την κατασκευή του kwid στη Βραζιλία

  • Αναπτύχθηκε στη Βραζιλία σε μια παγκόσμια πλατφόρμα, το νέο μοντέλο θα παραχθεί στο Βιομηχανικό Συγκρότημα Ayrton Senna στην Curitiba
  • To Βραζιλιάνικο kwid έχει προσαρμοστεί από τη Renault Technology Americas (RTA) και Renault Design Latin America (RDLA)

Το νέο Renault kwid θα κατασκευάζεται στη Βραζιλία στο εργοστάσιο της Renault στο Sao Jose dos Pinhais. H βραζιλιάνικη έκδοση του kwid είχε προσαρμοστεί ειδικά από τη Renault Technology Americas (RTA), η οποία είναι ένα από τα επτά κέντρα στρατηγικών μηχανικής της Renault σε όλο τον κόσμο.

To νέo kwid έχει επίσης επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της Renault Design Latin America (RDLA), ένα από τα πέντε κέντρα στρατηγικού σχεδιασμού της Renault, με έδρα το Σάο Πάολο. Και τα δύο τμήματα εργάστηκαν για το εσωτερικό και εξωτερικό σχεδιασμό.

Το συγκρότημα Ayrton Senna άνοιξε το 1998, ένα χρόνο μετά την ίδρυση της Renault do Brasil, Βραζιλίας θυγατρική εταιρεία του Ομίλου. Το εργοστάσιο Κουριτίμπα περιλαμβάνει:

CVP: εργοστάσιο επιβατικών αυτοκινήτων (αμάξωμα και συναρμολόγηση)
CMO: εργοστάσιο κινητήρων, Mecanica Mercosul, άνοιξε το 1999
CVU: εργοστάσιο LCV, το οποίο άνοιξε το 2000 και τρέχει από κοινού με τη Nissan, στο πλαίσιο της Συμμαχίας.

Τα κύρια οχήματα που κατασκευάζονται στις δύο γραμμές παραγωγής είναι τα Logan, Sandero, Duster, Duster Oroch και Master.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...