Η Renault βάζει στο παιχνίδι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων την Dacia

Στην ολοένα αναπτυσσόμενη αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων και βάση των νέων κανονισμών που έθεσε το γαλλικό κράτος για τερματισμό των οχημάτων που κινούνται με βενζίνη και ντίζελ μέχρι το 2040 η Renault σχεδιάζει τα επόμενα χρόνια να αναπτύξει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Dacia.

Ο Laurens van den Acker επικεφαλής σχεδιασμού της Renault σε παλαιότερη συνέντευξη του ανέφερε την δυσκολία της παραγωγής ενός ηλεκτρικού Dacia λόγω του ότι αυτομάτως θα διπλασιαστεί η τιμή του σε σχέση με ένα συμβατικό μοντέλο της ρουμανικής εταιρίας(διαβάστε περισσότερα).

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο υπό τη ρουμανική μάρκα υπόσχεται παντως να είναι “αρκετά προσιτό”.

“Η μεγαλύτερη τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως είναι ο αυξανόμενος αριθμός των ηλεκτρικών και των αυτόνομων αυτοκινήτων.Το 2040 είναι πολύ μακριά, αλλά η Dacia αποτελεί μέρος αυτής της μετατροπής στο μέλλον”, – δήλωσε ο εμπορικός διευθυντής της Renault στη Ρουμανία, Hakim Butera.

Θα προσθέσουμε ότι εδώ και αρκετά χρόνια ο επικεφαλής της Συμμαχίας Renault-Nissan, Carlos Ghosn, είχε δηλώσει: “δεν υπάρχουν εμπόδια που να παρεμποδίζουν την εμφάνιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου Dacia στο μέλλον. Εάν υπάρχει ζήτηση, φυσικά, μπορούμε να το παράγουμε”. 

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...