Η Renault δεν θα πιέσει τον Alonso να υπογράψει για το 2018

Ο Cyril Abiteboul ανέφερε ότι δεν είναι η προτεραιότητα της Renault να πιέσει να υπογράψει τον Fernando Alonso για το 2018.

Εν μέσω της κρίσης στην McLaren-Honda, ο Alonso είναι σαφώς στην αγορά και φήμες τον έχουν συνδέσει με μια επιστροφή του στη Renault, όπου κέρδισε τους δύο τίτλους του πριν από μια δεκαετία.

“Ξέρω ότι θέλετε να μάθετε κάτι για τον Alonso και τη Renault”, δήλωσε ο Abiteboul στην ισπανική αθλητική εφημερίδα Marca.

“Μπορώ μόνο να πω ότι πρώτον ο Fernando είναι παγκόσμιος πρωταθλητής, καταλαβαίνουμε ότι ξέρει ότι ο χρόνος του τελειώνει, αλλά πρέπει να δούμε τι θέλει να κάνει με τη ζωή του.

“Πρώτα πρέπει να ξέρει τι θέλει ο ίδιος, θέλει ακόμα να συνεχίσει στη Formula 1; Είναι ακόμα παθιασμένος με το άθλημα;

“Η επικοινωνία δεν έχει ποτέ κοπεί, υπήρξε πάντα ένα είδος πίστης, αλλά δεν υπάρχει ανάγκη να περιμένει την ομάδα μας – ξέρει πού είμαστε”, πρόσθεσε ο Abiteboul.

“Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πλήρη ανάπτυξη και θέλουμε να επικεντρωθούμε στην εκτέλεση αυτού του έργου με τους οδηγούς που έχουμε, τον Jolyon και τον Nico”, δήλωσε.

Μετά τη Βαρκελώνη, ο Alonso θα παραλείψει το GP του Μονακό για να τρέξει στο περίφημο Indy 500.

Ο Abiteboul δήλωσε: “Το να είσαι στο Indy αντί του Μονακό αποδεικνύει ότι θέλει να δει πως είναι εκτός F1 και να βρει την απάντηση αν εξακολουθεί να αγαπά τη F1. Είναι το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί.

“Θα υπάρξει χρόνος για να μιλήσω αλλά δεν θέλω να τροφοδοτήσω φήμες”, επέμεινε. “Ο Alonso είναι πάντα μέλος της οικογένειάς μας, αλλά ο καθένας πρέπει να κάνει και τη ζωή του.”

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...