Η Renault δεν θα συμμετάσχει στο επόμενο ραλι Ντακάρ

Λόγω της “αβεβαιότητας” γύρω από το επόμενο ράλι Ντακάρ, η Renault ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει στον διάσημο αγώνα.

“Η Renault Sport ανακοινώνει την παύση της συμμετοχής της στο Ράλι Ντακάρ του 2019. Ο λόγος για την απόσυρση της μάρκας σχετίζεται με την αβεβαιότητα που περιβάλλει τον αγώνα αυτές τις μέρες σχετικά με τη διαδρομή και τη μορφή του για την επόμενη σεζόν”, ανέφερε η Renault Sport Αργεντινής στα κοινωνικά δίκτυα.

Η τύχη του Ντακάρ 2019 δεν είναι ακόμη γνωστή και συνήθως η ASO (Οργανισμός Αθλητισμού Amaury) ανακοίνωσε τη διαδρομή του επόμενου Ντακάρ στα τέλη Μαρτίου.

Τις τελευταίες ώρες θα συμφωνηθεί συμφωνία με το Περού και τη Βολιβία για το 2019. Αν ναι, θα ήταν η πρώτη φορά που η Αργεντινή θα αποχωρήσει από το Ντακάρ, καθώς η μεγάλη περιπέτεια έφτασε στην ήπειρο το 2009.

“Επειδή χρειάζεται ένα συνετό περιθώριο χρόνου για να γίνουν προσαρμογές στο προτζεκτ, να αναπτυχθούν βελτιώσεις στο Renault Duster με την αντίστοιχη συναρμολόγηση του και κατόπιν η εκτέλεση δοκιμών για να φτάσει το επίπεδο που απαιτεί τέτοιο ανταγωνισμό και ελλείψει συγκεκριμένων ορισμών για την διαδρομή, λαμβάνοντας υπόψη την χρονική περίοδο που διανύουμε, γι ‘αυτό αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε βραχυπρόθεσμα “, πρόσθεσε στη δήλωση της Renault Sport Argentina.

Εν πάση περιπτώσει, και ως αποτέλεσμα της θετικής εμπειρίας του στον σκληρότερο αγώνα στον κόσμο, η Renault Sport Argentina δεν αποκλείει να ανταγωνιστεί ξανά στο μέλλον”, ανέφερε η δήλωση.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...