Η Renault εισέρχεται δυναμικά στην κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Κίνας

Ο Όμιλος Renault και η Brilliance China Automotive Holdings Limited (CBA) ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν υπογράψει μια δεσμευτική συμφωνία πλαισίου συνεργασίας που καλύπτει τις βασικές αρχές της σύστασης και λειτουργίας μιας κοινής επιχείρησης στην Κίνα που εστιάζει στην κατασκευή και πώληση ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV).

Για να διευκολυνθεί η σύσταση της κοινής επιχειρήσεις, η CBA θα αποκτήσει συμμετοχή 100% στην Shenyang Brilliance JinBei Automobile Co., Ltd. (SBJ), ηγέτη στην κινεζική αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με ισχυρό δίκτυο και παρουσία στην αγορά σε όλη την Κίνα, μετά την οποία ο Όμιλος Renault Θα αγοράσει από την CBA 49% μετοχικό επιτόκιο στην SBJ, με αποτέλεσμα την αναδιάρθρωση της κοινοπραξίας που κατέχει η CBA (51%) και ο Όμιλος Renault (49%).

“Ως κορυφαία παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, ο Όμιλος Renault εισέρχεται σε μια πολλά υποσχόμενη και δυναμική αγορά κινεζικών LCV που αντιπροσωπεύει πάνω από 3 εκατομμύρια οχήματα ετησίως. Δίνοντας τα χέρια με την CBA, ο Όμιλος Renault στοχεύει να γίνει ένας σημαντικός φορέας LCV στην Κίνα. Θα προσφέρουμε την τεχνογνωσία και την τεχνογνωσία της διαχείρισης σχετικά με τα προϊόντα και την τεχνολογία”, δήλωσε ο Carlos Ghosn, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Renault.

“Η Brilliance, ως ιστορικά κορυφαίος Κινέζος παίκτης στην αγορά LCV μέσω της μάρκας JinBei, συνδέεται με την Renault LCV και φέρνει στην κοινή επιχείρηση τη δική της εμπειρία στην κινεζική αγορά LCV με εγκαταστάσεις κατασκευής, μηχανικούς πόρους και δίκτυο διανομής. Με την ισχυρή υποστήριξη διαφόρων κυβερνητικών αρχών, βλέπουμε ότι αυτό το εγχείρημα θα είναι πλήρως λειτουργικό στο εγγύς μέλλον για να εκπληρώσει τους πελάτες και τους μετόχους της Κίνας” δήλωσε ο κ. Qi Yumin, πρόεδρος της Huachen, κύριος μέτοχος της CBA.

“Με την ισχυρή μας εμπειρία στην επιχειρησιακή λειτουργία των αυτοκινητοβιομηχανιών με συνεργάτες της βιομηχανίας, αναμένουμε από τη νέα μας κοινοπραξία να επεκτείνουμε τις υπάρχουσες λειτουργίες μίνι λεωφορείων αναπτύσσοντας παράλληλα νέες ευκαιρίες ανάπτυξης τόσο για τις επιχειρήσεις JinBei όσο και την Renault LCV και να γίνει σημαντικός παράγοντας στην κινεζική αγορά” δήλωσε ο Κ. Wu Xiao An, πρόεδρος της CBA.

Εκτός από τα υπάρχοντα οχήματα JinBei, η κοινοπραξία θα αναπτύξει, θα κατασκευάζει και θα διανέμει νέα οχήματα και υπηρεσίες τόσο υπό τις μάρκες JinBei όσο και από την Renault.

Φωτογραφία: Renault

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...