Η Renault επιδεικνύει αυτόνομη τεχνολογία αποφυγής εμποδίων για πρώτη φορά παγκοσμίως (vid)

Σήμερα, η Renault ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει ένα αυτόνομο σύστημα ελέγχου που χειρίζεται δύσκολα σενάρια οδήγησης στο ίδιο επίπεδο με τους επαγγελματίες οδηγούς δοκιμών. Αυτοί οι οδηγοί, αποτέλεσαν την έμπνευση και το σημείο αναφοράς για αυτό το επίτευγμα στο εργαστήριο Renault Open Innovation Lab – Silicon Valley.

“Στη Renault, επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην πρωτοπορία της καινοτομίας στα προϊόντα, την τεχνολογία και το σχεδιασμό”, δήλωσε ο Simon Hougard, διευθυντής του εργαστηρίου Renault Open Innovation Lab – Silicon Valley. “Οι προσπάθειες καινοτομίας μας στοχεύουν στην ανάπτυξη προηγμένων αυτόνομων τεχνολογιών οδήγησης που μπορούν να εμπιστευτούν οι καταναλωτές, δημιουργώντας ένα ασφαλέστερο και πιο άνετο ταξίδι”.

Το εργαστήριο Renault Open Innovation Lab αποτελεί μέρος του δικτύου Labs της Συμμαχίας και επικεντρώνεται στη βελτίωση της ασφάλειας και την προώθηση της αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης. Η τεχνολογική πρόοδος που ανακοινώθηκε σήμερα:

  • Έχει εμπνευστεί και δοκιμαστεί απέναντι σε επαγγελματίες οδηγούς δοκιμών
  • Συμπληρώνει τα υπάρχοντα επιτεύγματα της Renault στα συστήματα υποστήριξης οδηγών (ADAS) και την ασφάλεια των οχημάτων και αποτελεί σημαντικό επόμενο βήμα στη χρήση της αυτόνομης οδήγησης για τη βελτίωση της ασφάλειας των οχημάτων
  • Θα υποστηρίξει το στόχο του Groupe Renault να γίνει μία από τις πρώτες μάρκες που θα προσφέρουν ευρέως διαθέσιμη τεχνολογία “Mind off” στα mainstream οχήματα και θα αναπτύξουν στόλους ρομπο-οχημάτων

Η βάση για αυτό το προτζεκτ προέρχεται από την έρευνα που δημοσίευσε το εργαστήριο Dynamic Design Lab του Πανεπιστημίου Stanford (με επικεφαλής τον καθηγητή Chris Gerdes, πρώην υπεύθυνο καινοτομίας του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ) με τον οποίο συνεργάζεται η Renault Open Innovation Lab.

Με τη νέα αυτή καινοτομία, η Groupe Renault εκμεταλλεύεται τη δύναμη της Συμμαχιας και υποστηρίζει τη δρομολόγηση περισσότερων από 15 μοντέλων Renault με διαφορετικά επίπεδα αυτόνομων οδηγικών δυνατοτήτων έως το 2022.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...