Η Renault θέτει στόχους για την Ρωσική αγορά αυτοκινήτου

Η Renault σχεδιάζει να αυξήσει το μερίδιό της στη ρωσική αγορά με τη διεύρυνση της γκάμας προϊόντων της και την εντατικοποίηση των προσπαθειών μάρκετινγκ με επίκεντρο την οικονομική προσιτότητα.

Οι προσπάθειες της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας περιλαμβάνουν την ενίσχυση όχι μόνο της δικής της μάρκας, αλλά και του εγχώριου κατασκευαστή AvtoVAZ, του οποίου η Renault ήταν ιδιοκτήτης πλειοψηφίας από τα τέλη του 2016.

Η Renault, η οποία έχει μερίδιο 8,5% στη ρωσική αγορά, σχεδιάζει να συνεχίσει να εστιάζει στην παραγωγή και τις πωλήσεις αυτοκινήτων που βρίσκονται στα μεσαία και χαμηλού κόστους τμήματα της αγοράς.

Τα στατιστικά στοιχεία του ρωσικού Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου δείχνουν ότι πάνω από το 50% των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται στη Ρωσία είναι χαμηλότερα από $11.500. Περίπου το 75% των ρωσικών νοικοκυριών έχουν εισοδήματα κάτω από το ποσό αυτό, λέει το υπουργείο.

Το μερίδιο της AvtoVAZ στη ρωσική αγορά είναι 20%. Το 2016, οι πωλήσεις των μοντέλων Lada – το πιο δημοφιλές εμπορικό σήμα της χώρας – ανήλθαν σε 266.296, σύμφωνα με στοιχεία της WardsAuto. Η Renault ελπίζει να διπλασιάσει σχεδόν σε 500.000 μονάδες μέχρι το 2022.

Η Renault ελπίζει επίσης να διπλασιάσει τις πωλήσεις των δικών της μοντέλων, από 117.230 το 2016 σε 250.000 μέχρι το 2022. Η αυτοκινητοβιομηχανία πωλεί έξι μοντέλα στη Ρωσία και κατασκευάζει τα Renault Duster και Nissan Terrano CUV στο εργοστάσιό της στη Μόσχα.

Η Renault και η AvtoVAZ ξεπέρασαν τη ρωσική αγορά, ενώ οι πωλήσεις για τους πρώτους 10 μήνες αυξήθηκαν κατά 18,4% και 17,2% αντίστοιχα, ενώ οι συνολικές παραδόσεις ελαφρών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 11,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της WardsAuto.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι σκοπεύει να προωθήσει τουλάχιστον τέσσερα νέα μοντέλα στη Ρωσία μέχρι το 2022. Τα στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει το φάσμα CUVs και SUV, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 40% όλων των πωλήσεων της Ρωσικής αγοράς. Επίσης, σχεδιάζει να προσφέρει περισσότερα οχήματα με κίνηση σε όλους τους τροχούς καθώς και ένα ευρύτερο φάσμα κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων. Η Renault πωλεί τώρα τρία CUV, δύο hatchbacks και ένα sedan στη Ρωσία.

Η γκάμα Lada της AvtoVAZ θα επεκταθεί προσθέτοντας τις εκδόσεις station-wagon και CUV του sedan Lada Vesta, το δεύτερο μοντέλο Lada που πωλείται στη Ρωσία. Η Lada προσφέρει πέντε μοντέλα hatchback, τρία sedans και τρία station-wagon, αλλά μόνο ένα όχημα AWD.

Η Renault πιστεύει ότι η ρωσική αγορά έχει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία εκτιμά ότι υπάρχουν 288 αυτοκίνητα ανά 1.000 κατοίκους, έναντι 498 ανά 1.000 σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προβλέπει επίσης ότι οι ρωσικές πωλήσεις θα αυξηθούν σε 2,5 εκατομμύρια μονάδες, περισσότερο από 40% πάνω από το σύνολο 2016, μέχρι το 2022.

Source: wardsauto.com

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...