Η Renault θεωρεί την Tesla ως σύμμαχο

Σε απάντηση του σε έναν μέτοχο που ανησυχούσε για την επιτυχία του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, ο Carlos Ghosn, επικεφαλής της Renault-Nissan, μίλησε ιδιαίτερα κολακευτικά για την αμερικανική μάρκα και τον CEO Elon Musk. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Συμμαχία πρέπει να θεωρήσει τον κατασκευαστή με έδρα την Καλιφόρνια ως σύμμαχο και όχι ανταγωνιστή.

Την περασμένη εβδομάδα, στη γενική συνέλευση των μετόχων της Renault-Nissan, ένας από τους επενδυτές εξέφρασε ανησυχίες για την άνοδο της Tesla. Έθεσε επίσης μια ερώτηση σχετικά με τον ανταγωνισμό του ομίλου με την αμερικανική μάρκα στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων. Σε απάντηση, ο Carlos Ghosn πρώτα συγχαίρει τον αμερικανικό ομόλογό του Elon Musk για το έργο του, αλλά επικρότησε ιδιαίτερα τις ιδιότητές του ως πωλητή:

“Πρέπει επίσης να τραβήξω το καπέλο μου στον Elon Musk, ο οποίος είναι ένας μεγάλος πωλητής. Ένας πολύ καλός άνθρωπος που πωλεί πολύ καλά το όραμα της εταιρείας του. Καλό για αυτόν. Δεν είμαστε καθόλου ζηλότυποι αντίθετα “, είπε. “Θεωρώ ότι όσο περισσότερο προχωράει η Tesla, τόσο περισσότερο αναπτύσσεται η Tesla και τόσο περισσότερο μας βοηθάει. Κανείς δεν αρνείται ότι είμαστε οι μεγαλύτεροι “παίκτες” στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων. Με τον τρόπο αυτό μας βοηθά να διαθέσουμε στην αγορά αυτή την τεχνολογία και να την καταστήσουμε πιο επιθυμητή”,  δήλωσε, θέλοντας να καθησυχάσει τους επενδυτές του.

Πηγή: theqtimes.com

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...