Η Renault και η Philips Lighting θέλουν να μείνετε στο αυτοκίνητό σας, στο σπίτι

Για το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2017, οι σχεδιαστές φωτισμού από τη Philips Lighting συνεργάστηκαν με την Renault σε μια μοναδική άνευ προηγουμένου ιδέα όπου ένα αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο γίνεται ένα πλήρως ενσωματωμένο μέρος ενός έξυπνου σπιτιού.

>>Η Renault παρουσιάζει το SYMBIOZ, την ιδέα και το όραμα της για την κινητικότητα του 2030

Σταθμεύοντας στο έξυπνο σπίτι, το αυτόνομο ηλεκτρικό και συνδεδεμένο concept car Renault SYMBIOZ έχει σχεδιαστεί για να αλληλεπιδρά με το οικοσύστημα του έξυπνου σπιτιού, ως επέκταση του σπιτιού. Έτσι, το όχημα αποδεικνύεται ως ένας διαδραστικός και εξατομικευμένος χώρος, όχι μόνο συνδέοντας τους επιβάτες με άλλα αυτοκίνητα και ανθρώπους, αλλά και με συνδεδεμένες συσκευές στο έξυπνο σπίτι, όπως ο φωτισμός LED συνδέεται με τη Philips.

Καθώς το αυτοκίνητο εισέρχεται στο επίπεδο του εδάφους, οι τοίχοι ανάβουν αυτόματα. Άλλα φανταστικά σενάρια φωτισμού λαμβάνουν χώρα καθώς η πλατφόρμα ανύψωσης μετακινεί το αυτοκίνητο στη βεράντα, δείχνοντας την κατάσταση σύνδεσης μεταξύ του αυτοκινήτου και του σπιτιού, για παράδειγμα όταν το αυτοκίνητο φορτίζει ή βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Το σπίτι διαθέτει την τεχνολογία Philips Hue (ασύρματος και έξυπνος φωτισμός) στο σαλόνι και την κουζίνα, η οποία ενεργοποιείται αυτόματα πριν το αυτοκίνητο εισέλθει στο χώρο.

Όταν σταθμεύει στο σπίτι, το SYMBIOZ γίνεται ένα άνετο, κινητό και αρθρωτό επιπλέον δωμάτιο, το εσωτερικό του οποίου εμπνέεται άμεσα από το σχεδιασμό των καθιστικών. Η Renault και η Philips Lighting περιγράφουν το concept car μέσα στο έξυπνο σπίτι με φωτισμό LED ως ιδανικό χώρο για να εργαστείτε ή να χαλαρώσετε.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...