Η Renault μετατρέπει την Διέππη σε μονάδα παραγωγής υψηλού επιπέδου

Οι ειδήμονες γνωρίζουν ότι το Maranello, στην Ιταλία και την Στουτγάρδη στην Γερμανία, ονόματα πόλεων που προκαλούν εικόνες υψηλών επιδόσεων σπορ αυτοκίνητων (Ferrari και Porsche). Από δω και πέρα ​​θα χρειαστεί να μετράμε και την Διέππη (Dieppe) στη Γαλλία, η οποία θα μπορούσε κάποια μέρα να φτάσει αυτές τις δύο μάρκες.

Η Διέππη, μια μικρή παραλιακή πόλη στη Νορμανδία, είναι η γενέτειρα της Alpine, η οποία άνοιξε πρόσφατα την παραγωγή των σπορ αυτοκινήτων μετά από 20ετή διακοπή.

©Alpine

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Carlos Ghosn, εγκαινίασε με τον Υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας, τον Bruno Le Maire, τη γραμμή παραγωγής του νέου A110 πριν από δύο εβδομάδες.

Ήταν μια εξαιρετική στιγμή για τη Renault, η οποία διαθέτει τώρα ένα σπορ αυτοκίνητο για να ανταγωνιστεί την Porsche Cayman και Alfa Romeo 4C. Ήταν επίσης ένα εξίσου σημαντικό γεγονός για την Διέππη, μια από τις φτωχότερες κοινότητες στην περιοχή της Νορμανδίας της βορειοδυτικής Γαλλίας.

Τα τελευταία δύο χρόνια, 150 εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί στο εργοστάσιο της Alpine, φέρνοντας το εργατικό δυναμικό σε περίπου 400 άτομα. Επιπλέον, επενδύθηκαν 36 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ενός ποσού από την γαλλική κυβέρνηση και την περιοχής της Νορμανδίας.

©Alpine

Οι πινακίδες που αναγγέλλουν την νέα Alpine “Made in Dieppe” καλωσορίζουν τους επισκέπτες στα περίχωρα της πόλης και τα πανό “Alpine Is Back” είναι κρεμασμένα τόσο μέσα όσο και έξω από το εργοστάσιο. Διαβάστε περισσότερα στο ακόλουθο άρθρο.

Image Source: Alpine Facebook

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...