Η Renault σκέφτεται την διακοπή παραγωγής ενός εκ τον Logan MCV, Dokker και Lodgy

Η Renault σκέφτεται σοβαρά την διακοπή παραγωγή ενός μοντέλου Dacia, λόγο χαμηλών πωλησεων. Στην λίστα βρίσκονται τα Logan MCV, Dokker και Lodgy, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley, η Dacia δουλεύει με ένα λειτουργικό περιθώριο 9%, το οποίο είναι παρόμοιο με εκείνα των πολυτελών αυτοκινήτων, αλλά αυτή η υψηλή κερδοφορία της μάρκας θα μπορούσε να επηρεαστεί εάν ένα από τα μοντέλα της, έχει κακές πωλήσεις.

Αυτός είναι ο λόγος που οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Dacia πιθανότατα θα σταματήσει την παραγωγή κατά το τρέχον έτος, ενός εκ τον Lodgy, Dokker, και Logan MCV παρόλο που το τελευταιο υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις του στην Ευρώπη κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2014.

Η Ρουμανική μάρκα παραμένει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης για την Renault. Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2014, οι ευρωπαϊκές πωλήσεις της Dacia αυξήθηκαν κατά 30% σε 250.769 μονάδες, λόγω της ισχυρής ζήτησης για το subcompact Sandero, Logan sedan και SUV Duster. Οι πωλήσεις της Renault αυξήθηκαν κατά 16,6% κατά την ίδια περίοδο, στις 817.500 μονάδες.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...