Η Renault σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Κίνα

Ο πρόεδρος της Renault Carlos Ghosn έχει υποσχεθεί να ξεκινήσει ένα ηλεκτρικό όχημα χαμηλού κόστους στην Κίνα εντός δύο ετών. “Εργαζόμαστε με την Dongfeng”, δήλωσε ο François Provost, επικεφαλής της περιοχής της Ασίας για λογαριασμό της Renault.

“Θέλουμε να κάνουμε τα ηλεκτρικά οχήματα προσιτά επειδή η ηλεκτρική αγορά θα εκραγεί και γιατί αργά ή γρήγορα το επίπεδο της επιδότησης θα πέσει”, προσθέτει.

Η Renault-Nissan συνεργάζεται με την Dongfeng στο εργοστάσιο Wuhan και το πρότζεκτ αρχίζει να διαμορφώνεται με σκοπό την εμπορευματοποίηση του μέχρι το τέλος του 2019. Μεγάλο μέρος των εργασιών είναι η μείωση του κόστους και η αύξηση της ευελιξίας. Για το σκοπό αυτό, το προτζεκτ χαμηλού κόστους οχημάτων θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στην Dongfeng.

Σε αντίθεση με τα οχήματα αναψυχής Kadjar και Koleos που πωλούνται σήμερα από τον γαλλικό όμιλο, το μελλοντικό όχημα δεν θα εγκαταλείψει το εργοστάσιο της Renault στο Wuhan. Το υπό συζήτηση προτζεκτ θα ανατεθεί για παραγωγή στη Dongfeng, χωρίς να καταφύγει στην τρέχουσα κοινοπραξία με την Συμμαχία. Βάζοντας τον Κινέζο κατασκευαστή σε πρώτο πλάνο, ο στόχος είναι να υπάρξει πρόσβαση στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό δίκτυο προμηθευτών του.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...