Η Renault φέρνει λύσεις για τα προβληματικά συστήματα πολυμέσων R-Link

To σύστημα πολυμέσων R-Link του οποίου η εμπορία αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων, δημιουργεί προβλήματα στους πελάτες και το δίκτυο της Renault. Από τον Ιούλιο, ο κατασκευαστής διορθώνει όλα τα οχήματα, ελπίζοντας ότι η λύση θα είναι βιώσιμη.

Από την έναρξή του το 2013 στα μοντελα Clio IV και Zoe, το σύστημα πολυμέσων R-Link παρουσίασε κάποια προβλήματα. Στην Renault αγωνίζονται για την εξάλειψη των ηλεκτρονικών ιδιοτροπιών του. Μερικά από τα προβλήματα ειναι τα εξής: τυχαίες αστάθειες, απώλεια λειτουργίας του GPS, ραδιόφωνο εντελώς ανεξέλεγκτο. Σε ορισμένα αυτοκίνητα, το σύστημα έχει απλώς αντικαταστάθει από την εγγύηση.

Πρώτη δράση τον Μάιο …
Τον περασμένο Μάιο, ο κατασκευαστής ξεκίνησε μια διορθωτική ενέργεια για να επαναπρογραμματίσει το λογισμικό κατά τη διέλευση των οχημάτων για σέρβις στα εξειδικευμενα συνεργεία, αλλά χωρίς προειδοποίηση προς τους πελάτες. Συνολικά, 12,887 Zoe, Clio IV, Captur, Mégane III και Fluence (προϊόντα ως τις 2 Ιουλίου 2013) ήταν στο στόχαστρο. Μια παρέμβαση που δυστυχώς δεν ήταν αρκετή για να ανακόψει το κακό.

… συνέχεια, Ιουλίους 2014
Η Renault εγκαινίασε μια εκστρατεία ικανοποίησης των πελατών, όσον αφορά το σύστημα R-Link. Η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά οι πελάτες έχουν ειδοποιηθεί μέσω ταχυδρομείου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή μέσω του ίδιου του R-Link. Οι αλλαγές που φέρνει αυτή την φορά η Renault ειναι έλεγχος της ECU, επαναπρογραμματισμός του ραδιοφώνου, και του R-Link. Ο κατασκευαστής αναφερει ότι θα κάνει αλλαγές σε 71.008 οχήματα. Μεταξύ άλλων: Clio IV, Captur, Zoe, Mégane III, Fluence, Laguna III και Kangoo II κατασκευασμένα μέχρι 4 Ιουνίου του 2014 με βάση τα εργοστασια, όπως φαίνεται παρακάτω:

Μέχρι 06/04/2014 για οχήματα που κατασκευάστηκαν στην Προύσα στην Τουρκίας (Clio IV, Mégane και Fluence ΙΙΙ)
Μέχρι 06/05/2014 για οχήματα που κατασκευαστηκαν στο Flins στην Γαλλία (Clio IV και Zoe)
Μέχρι 05.21.2014 για οχήματα που κατασκευάστηκαν στο Valladolid στην Ισπανία (Captur)
Μέχρι 06/03/2014 για οχήματα που κατασκευάστηκαν στο Dieppe στην Γαλλία (RS Clio IV)
Μέχρι 22/05/2014 για οχήματα που κατασκευαστηκαν στην Palencia στην Ισπανία (Mégane III)
Μέχρι 28/05/2014 για οχήματα που κατασκευάστηκαν στο Douai στην Γαλλία (Megane Scenic και CC)
Μέχρι 06/02/2014 για οχήματα που κατασκευάστηκαν στο Sandouville στην Γαλλία (Laguna III)
Μέχρι 28/05/2014 για οχήματα που κατασκευάζονται στο Maubeuge στην Γαλλία (Kangoo II).

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...