Η Renault Classic θα συμμετάσχει στο 21ο Ιστορικό Rallye Monte-Carlo

Η Renault Classic θα συμμετάσχει στο 21ο Ιστορικό Rallye Monte-Carlo, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου 2018.

Τέσσερα πληρώματα θα ξεκινήσουν από το Reims την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, οδηγώντας τα Renault 5 Alpine Groupe II, ένα αυτοκίνητο όπου κανείς δεν έχει ξεχάσει τις λαμπρές παραστάσεις του στο Rallye Monte-Carlo του 1978 … Πριν από 40 χρόνια:

Παρά τη μέτρια ισχύ του, το Renault 5 Alpine Gr. 2 απολάμβανε την υπεροχή στην κατηγορία του από το 1978 έως το 1980, και μάλιστα κατάφερε να λάμψει στην κατάταξη του πρωταθλήματος.

Το 1978, η Renault Sport πήρε μια πολύ τολμηρή απόφαση: στο δρόμο των επιτυχιών των Alpine, δημιούργησε ένα μικρό αυτοκίνητο με μπροστινή κίνηση! Ο Jean Ragnotti έβαλε το προτζεκτ σε ένα καλό δρόμο, οδηγώντας την κατηγορία του στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο του 1978 στο τιμόνι ενός Renault 5 Alpine Groupe 2, τερματίζοντας δεύτερος συνολικά. Οι επιτυχίες συνεχίστηκαν το 1979, με την δεύτερη θέση στο Tour de Corse.

Με αυτό το αυτοκίνητο, ο Jean Ragnotti και ο συνοδηγός του Jean-Marc Andrié κέρδισαν το γαλλικό πρωτάθλημα ράλι το 1980, οδηγώντας την κατηγορία Group 2 σχεδόν σε όλους του αγώνες.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...