Η Renault-Nissan έχει εδραιωθεί στην Ινδία χάρη στην πλατφόρμα CMF-A

Με την πλατφόρμα CMF-A (που χρησιμοποιήθηκε στα Renault Kwid και Datsun Redi-GO), η Renault-Nissan Alliance οδήγησε με επιτυχία το πρώτο έργο κοινού οχήματος, όπως αναφέρει η Autostrat International. Τα αυτοκίνητα Renault Kwid και Datsun Redi-GO κυκλοφορούν ήδη στην Ινδία και έχουν κατακτήσει τους ντόπιους καταναλωτές.

Η Renault πρόσφατα ανακοίνωσε ότι είχε πωλήσει πάνω από 130.000 Kwid στην ινδική αγορά και ότι το όχημα είχε πλέον φτάσει σε ταχύτητα με πωλήσεις των 8.000 μονάδων το μήνα κατά μέσο όρο. Η καλή απόδοση των πωλήσεων του Kwid επέτρεψε επίσης στην Renault να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στην Ινδία σε 4,5% το 2016. Ο κατασκευαστής ανέφερε ότι το Kwid αποτέλεσε αντικείμενο μιας «εξελισσόμενης» στρατηγικής που θα του επέτρεπε να συνοδεύει τις προτιμήσεις και τα γούστα των καταναλωτών. Η Renault-Nissan Alliance ανέβηκε στην τρίτη θέση στην Ινδία το 2016 από την άποψη της παραγωγής, με 308.952 κατασκευαζόμενα οχήματα (+52.7%).

Για το 2017, «η Renault-Nissan θα συνεχίσει να βελτιστοποιεί την παραγωγή της, συγκεντρώνοντας τις προσπάθειές της στα Datsun Redi-GO και Renault Kwid», δήλωσε η Συμμαχία, προσθέτοντας ότι ένα νέο μοντέλο θα ξεκινήσει φέτος. Το Kwid πρόκειται επίσης να κατακτήσει και άλλες χώρες, ιδίως τη Βραζιλία.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...