Η Renault-Nissan θα είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως σε πωλήσεις αυτό το καλοκαίρι!

Ο πρόεδρος της Renault και της Nissan Carlos Ghosn δήλωσε στις 15 Ιουνίου ότι η Συμμαχία θα φτάσει φέτος το καλοκαίρι στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης Ομίλων αυτοκινήτου ανά όγκο πωλούμενων οχημάτων. “Όσον αφορά τον όγκο των πωλήσεων από τον Ιανουάριο, η Συμμαχία παραμένει στους τρεις κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων και αναμένουμε να καταλάβουμε την πρώτη θέση στο βάθρο στα μέσα του έτους”, δήλωσε. Στην συνάντηση των μετόχων του ομίλου Renault που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι ανέφερε “Δεν υπήρξε ποτέ ως στόχος, αλλά είναι μια μεγάλη ικανοποίηση”, πρόσθεσε.

Το φθινόπωρο του 2016, η Renault-Nissan έγινε ο παγκόσμιος ηγέτης στον αριθμό των μονάδων που πωλήθηκαν, όταν η Nissan ανέλαβε τον έλεγχο της Mitsubishi, με τα brands της Συμμαχίας να επεκτείνονται κατά 10 εκατομμύρια μονάδες το ίδιο έτος.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 η Renault-Nissan εκτόπισε τον Όμιλο Volkswagen από την δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Πριν από την είσοδο της Mitsubishi στη Συμμαχία, η Renault-Nissan βρισκόταν στην τέταρτη θέση στον κόσμο, με 8,53 εκατομμύρια οχήματα το 2015, πίσω από την Toyota (10,15 εκατομμύρια μονάδες), τη Volkswagen (9,93 εκατομμύρια μονάδες) και την General Motors (9,8 εκατομμύρια μονάδες).

Φωτογραφία: drivespark.com

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...