Η Renault-Nissan ξεπερνά την VW, αναδεικνύεται ως η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως

Η συμμαχία της Renault-Nissan κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους (Ιανουάριος-Μάρτιος 2017) αύξησε τις πωλήσεις κατά 13,1% σε 2.658.019 μονάδες.

Η Volkswagen AG ολοκλήρωσε το 2016 ως η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Αυτό ήταν εκπληκτικό για πολλούς, καθώς ο Γερμανός κατασκευαστής αυτοκινήτων είχε λάβει ένα τεράστιο πλήγμα στις πωλήσεις, καθώς αντιμετώπιζε το σκάνδαλο dieselgate σε ολόκληρο τον κόσμο. Όμως, όπως φαίνεται, το πλήγμα από το σκάνδαλο είχε αντίκτυπο στις πωλήσεις για τον Γερμανικό Όμιλο το 2017, καθώς για το πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις τους μειώθηκαν πέφτοντας στην τρίτη θέση, πίσω από την Toyota και την Συμμαχία της Renault-Nissan.

Οι πωλήσεις της Renault-Nissan ξεπέρασαν κατά πολύ τις πωλήσεις της Volkswagen AG για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2017. Η Toyota εξακολούθησε να είναι πρωτοπόρος με τις πρώτες τριμηνιαίες πωλήσεις να αυξάνονται κατά 7,5% σε 2.707.251 μονάδες ακολουθούμενη στενά από τη Renault Nissan με διψήφια ανάπτυξη, ενώ η Volkswagen έχασε το μισό ποσοστό σε σύγκριση με τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του 2016.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...