Η Renault-Nissan παρέχει το μεγαλύτερο στόλο EV παγκοσμίως στο διεθνές συνέδριο COP21

Η Renault-Nissan Alliance θα παρέχει το μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, στην διεθνή διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή. Ως επίσημος πάροχος των επιβατικών αυτοκινήτων για τη διάσκεψη COP21 των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι, η Συμμαχία θα παράσχει 200 ​​αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην ετήσια σύνοδο κορυφής από 30 Νοέμβριου έως 11 Δεκεμβρίου.

Τα οχήματα αναμένεται να καλύψουν πάνω από 400.000 χιλιόμετρα, εκπέμποντας μηδενικές εκπομπές ρύπων. Περισσότεροι από 20.000 συμμετέχοντες του ΟΗΕ από 195 χώρες αναμένεται να παρευρεθούν στην COP21.

«Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ένα πρακτικό και οικονομικό μέσο μεταφοράς. Ταυτόχρονα, προσφέρουν μια λύση για τη δραστική μείωση των εκπομπών ρύπων CO2, βοηθώντας μας να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα στις πόλεις μας. Μαζί, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς θα μπορούν να επιταχύνουν τη μετάβαση σε μια κοινωνία μηδενικών εκπομπών »,

δήλωσε ο Carlos Ghosn, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Renault-Nissan Alliance.

Ο στόλος αυτοκινήτων του COP21 θα απαρτίζεται από τα Renault ZOE, Nissan LEAF και το 7-θέσιο Nissan e-NV200 van.

Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο ΟΗΕ θα χρησιμοποιήσει μηδενικών εκπομπών ή 100% ηλεκτρικό στόλο για το σύνολο της μεταφοράς των επιβατικών αυτοκινήτων στη σύνοδο κορυφής.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...