Η Renault-Nissan Alliance & Avtovaz δημιούργησαν την εταιρεία ARNPO

Στο Togliatti της Ρωσίας στις 12 Δεκεμβρίου του 2014 η Renault, η Nissan, και η AVTOVAZ συγχώνευσαν την διαχείριση των προμηθειών τους στη Ρωσία, αρχής γενομένης από Ιανουάριο του 2015.

Ο νέος οργανισμός προμήθειας AVTOVAZ-RENAULT-NISSAN, ή ARNPO, θα διευθύνει τις δραστηριότητες προμήθειας και των τριών εταίρων στη Ρωσία στο πλαίσιο των διεθνών προτύπων της Renault-Nissan (RNPO). Ιδρύθηκε το 2001, η RNPO χειρίζεται όλες τις δραστηριότητες αγοράς της Renault και της Nissan σε όλο τον κόσμο και είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης των συνεργείων της Renault-Nissan.

Η ARNPO θα αναλάβει τις δραστηριότητες της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς (CPO), μια επιχείρηση που εξίσου ιδρύθηκε από την RNPO και την AVTOVAZ, τον Σεπτέμβριο του 2013 για να διαχειριστεί τις αγορές για την εκτέλεση κοινών πρότζεκτ των τριών εταιρειών στη Ρωσία. Πρόσφατα έγινε θυγατρική της RNPO μετά την αγορά του ποσοστού 49% της CPO από την AVTOVAZ. Το μερίδιο της RNPO στην CPO ανέρχεται σήμερα στο 99%. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της RNPO στην CPO εγκρίθηκε από την Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακής Υπηρεσίας της Ρωσίας. Τον Ιανουάριο, η CPO θα αλλάξει το όνομά της σε AVTOVAZ-RENAULT-NISSAN (ARNPO) και στην ολοκλήρωση των επιμέρους τμημάτων προμηθειών των τριών εταίρων στη Ρωσία.

Ενέργεια ορόσημο στις σχέσεις των RENAULT-Nissan Alliance & AVTOVAZ 

Η δημιουργία της ARNPO σηματοδοτεί το πιο πρόσφατο ορόσημο στην εμβάθυνση της εταιρικής σχέσης μεταξύ των τριών εταιρειών, η οποία ξεκίνησε το 2008, όταν η Renault απέκτησε συμμετοχή 25% στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας. Σήμερα, η Renault-Nissan Alliance κατέχει ποσοστό 67,13% στην κοινοπραξία που ελέγχει την AVTOVAZ. Μαζί παράγουν οχήματα στο εργοστάσιο Togliatti, ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια αυτοκινήτων στον κόσμο, για τέσσερις μάρκες: LADA, Renault, Nissan και Datsun.

Χάρη στο συνδυασμένο όγκο των αγορών της Renault, Nissan και AVTOVAZ, η ARNPO θα γίνει ο μεγαλύτερος αγοραστής στην αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας και θα συμβάλει στην ολοκλήρωση της AVTOVAZ ακόμη περισσότερο στην παγκόσμια βιομηχανία.

Η ARNPO θα είναι δομημένη ως εταιρία περιορισμένης ευθύνης με έδρα το Togliatti, με υποκαταστήματα στη Μόσχα, το Izhevsk και την Αγία Πετρούπολη. Ο Venkatram Mamillapalle, αντιπρόεδρος της AVTOVAZ, θα διοριστεί γενικός διευθυντής της ARNPO τον Ιανουάριο του 2015. Η νέα δομή θα ενσωματώνει εργαζόμενους της Renault, της Nissan και της AVTOVAZ στη Ρωσία.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...