Η Renault Samsung παρουσιάζει το νέο SM3 Z.E .: αυξάνει την αυτονομία κατά περισσότερο από 50%

Η Renault Samsung Motors σήμερα το πρωί αποκάλυψε το νέο SM3 Z.E. (Fluence) στο Daegu International Future Auto Expo στη Νότια Κορέα. Αποφασισμένη να αναβαθμίσει την γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων για να ικανοποιήσει τη ζήτηση των πελατών και να ενισχυθεί από την τεχνογνωσία EV που έχει αποκτήσει τα τελευταία οκτώ χρόνια, για να μην αναφέρουμε την ιδιότητά της ως ηγέτη των πωλήσεων της ευρωπαϊκής αγοράς, το Groupe Renault συνεχίζει να ανανεώνει τη γκάμα της με τελευταίο παράδειγμα την νέα έκδοση του SM3 ZE που είναι στην αγορά από το 2013.

Gilles Normand, SVP, Electric Vehicle, Renault: “Το Groupe Renault, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή μάρκα σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχηματων και ο πρωτοπόρος της αγοράς, είναι στη διαδικασία εισαγωγής της δεύτερης γενιάς των ηλεκτρικών οχημάτων της. Όπως προβλέπεται από το σχέδιο Drive the Future, η διαδικασία αυτή θα επιτρέψει στο Groupe Renault να ενισχύσει τη γεωγραφική και τομεακή της κάλυψη και να ενθαρρύνει την επιτάχυνση της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων “.

Η αυτονομία του Renault Samsung SM3 Z.E. έχει αυξηθεί κατά 57% στα 213 χιλιόμετρα βάσει του κύκλου έγκρισης της Κορέας.

Η ισχύς της μπαταρίας έχει αυξηθεί στα 36kWh χωρίς να αυξηθεί το βάρος και, με το μέσο ημερήσιο ταξίδι στη Νότια Κορέα να ανέρχεται σε 40 χιλιόμετρα το 2016, σύμφωνα με έκθεση της Κορεατικής Αρχής για την Ασφάλεια των Μεταφορών (KOTSA), το νέο SM3 Z.E. μπορεί να λειτουργεί για περίπου πέντε ημέρες με μία μόνο φόρτιση.

Αυτή η αύξηση της αυτονομίας και η ευρύχωρη καμπίνα του μοντέλου θα επιτρέψουν στο SM3 Z.E. να αντιμετώπιση την έντονη ζήτηση που εξέφρασαν όχι μόνο οι λιανέμποροι, αλλά και οι κρατικοί στόλοι και οι φορείς εκμετάλλευσης ταξί. Πράγματι, 1,200 αυτοκίνητα αγοράστηκαν από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας της Νότιας Κορέας τον περασμένο Απρίλιο, ενώ το μοντέλο είναι επίσης δημοφιλές ως EV ταξί στη Σεούλ, Daegu και το νησί Jeju.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...