Η Renault Samsung φέρνει το Clio στην Κορέα

Η Renault Samsung Motors σχεδιάζει να ξεκινήσει το Clio στην Κορέα τον Αύγουστο, όπως δήλωσε αξιωματούχος της τοπικής μονάδας της Renault.

“Οι κορεάτες πελάτες φαίνεται να έχουν έλλειψη ισχυρών χαρακτηριστικών στα υπάρχοντα οχήματα της κατηγορίας. Όπως έχουμε κρίνει, υπάρχει ζήτηση για ένα μικρό αλλά ισχυρό και premium hatchback, έτσι θα ξεκινήσουμε την ευρωπαϊκή έκδοση του Clio στην κορεατική αγορά τον Αύγουστο “, δήλωσε ο αξιωματούχος για το επερχόμενο λανσάρισμα.

Το Clio θα εισάγεται στην κορεατική αγορά καθώς θα κατασκευαζεται από τα εργοστάσια της Renault στην Ευρώπη.

Το όχημα, θα είναι εξοπλισμένο με βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, θα ανταγωνιστεί το πεντάθυρο hatchback Peugeot 208 με βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και το hatchback Volkswagen Golf με βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Αύξηση πωλήσεων τον Απρίλιο

Η Renault Samsung δήλωσε την Τρίτη ότι οι πωλήσεις της τον Απρίλιο σημείωσαν αύξηση 2,1% τον περασμένο μήνα από το προηγούμενο έτος με ισχυρές πωλήσεις ενός νέου μοντέλου.

Η Renault ανακοίνωσε πωλήσεις συνολικά 22.444 οχημάτων τον Απρίλιο, από 21.981 μονάδες ένα χρόνο νωρίτερα, με τη βοήθεια ισχυρών πωλήσεων του συμπαγούς QM3 (Captur), δήλωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Οι εγχώριες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,9% σε ετήσια βάση σε 8.702 μονάδες από 8.536 μονάδες. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,2% σε 13.742 από 13.445 κατά την ίδια περίοδο το 2016, δήλωσε.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου, η αυτοκινητοβιομηχανία πώλησε συνολικά 88.563 αυτοκίνητα, αυξημένα κατά 16% από 76.564 την προηγούμενη χρονιά, ανέφερε.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...