Η Renault Sport F1 στρέφει το βλέμμα στο 2016

Η Renault Sport F1 θα μπορούσε να επιλέξει μια μεσοπρόθεσμη στρατηγική για την ανάπτυξη της Μονάδας Ισχύος της. Ενώ η ομάδα της Scuderia Toro Rosso εκφράστηκε με ικανοποίηση για την πρόοδο του γαλλικού κινητήρα, το Viry-Châtillon θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα μεγάλο μέρος από τις “μάρκες” του στο δεύτερο μισό της σεζόν για να προετοιμάσει καλύτερα για την σεζόν του 2016.

“Ακόμα και αν έχουμε πάνω από δύο χρόνια με τους παρόντες κανονισμούς, θα πρέπει να μεγιστοποιήσει την αξία των ‘μακρών’ που έχουμε”,

είπε ο Cyril Abiteboul στο Autosport.com.

“Σκεφτόμαστε όχι μόνο τον επόμενο αγώνα ή την επόμενη σεζόν, αλλά και το μέλλον. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει μια στρατηγική σκέψη στην ανάπτυξη για το 2015.”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault Sport F1 το 2015 εκτιμάται ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος φέτος.

“Πιστεύω, και ελπίζω να μην κάνω λάθος, έχουμε φτάσει σε ένα ορόσημο με την απόδοση της μονάδας ισχύος μας, η οποία μας επιτρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά τις επιλογές για την ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της σεζόν και να κάνουμε τις σωστές επιλογές, όχι μόνο για 2015 αλλά και για το 2016”

,είπε ο Γάλλος.

“Έχουμε επιλογές. Πρέπει να δούμε πώς θα χρησιμοποιήσουμε τους πόρους που έχουμε για την ανάπτυξη αυτού του κινητήρα αυτό το έτος ή να αφήσουμε περισσότερο χρόνο για να δούμε τι θα συμβεί με τους κανονισμούς για τους κινητήρες του επόμενου έτους”

, αναφέρει ο Cyril Abiteboul. Μια ενδιαφέρουσα άποψη εξέφρασε η Renault, πιθανότατα από κοινού με την Red Bull. Αυτή η επιλογή ίσως αποδειχτεί πιο κερδοφόρα διότι η Mercedes κερδίζει όλες τις προβλέψεις για τους παγκόσμιους τίτλους αυτή τη σεζόν.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...