Η Renault Sport Racing ανακοίνωσε την συνεργασία με τις BP και Castrol

Η BP και η Renault Sport Racing ανακοίνωσαν σήμερα μια νέα συνεργασία στην οποία η παγκόσμια πετρελαϊκή εταιρεία θα ενταχθεί στην ομάδα της Renault Sport Formula One Team με την υποστήριξη και την φιλοδοξία να αγωνιστούν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η BP και η Castrol, η παγκόσμια μάρκα λιπαντικών της εταιρείας πετρελαίου, θα παρέχει τα καύσιμα και τα λιπαντικά για την επερχόμενη σεζόν της Formula 1, η οποία αρχίζει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, το Μάρτιο.

«Η επιστροφή της BP και της Castrol, με τέτοια ισχυρή κληρονομιά στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, είναι πολύ καλά νέα ανοίγοντας νέες ευκαιρίες για την ομάδα μας. Η δέσμευση της BP υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη εμπλοκή στην Formula 1 μεγάλων πολυεθνικών εταιριών. Είμαστε πολύ περήφανοι και έχουμε τα κίνητρα για να υπάρξει μια τεχνική συνεργασία και χορηγία αυτού του βεληνεκούς »,

είπε ο Jérôme Stoll, Πρόεδρος της Renault Sport Racing.

Ο Tufan Erginbilgic, Διευθύνων Σύμβουλος της BP, σχολίασε:

«Η ανάπτυξη κορυφαίων τεχνολογιών καυσίμων και λιπαντικών αποτελεί βασική προτεραιότητα για την BP. Αυτή η συνεργασία δημιουργεί συναρπαστικές ευκαιρίες για τις Renault και BP οι οποίες θα εργαστούν από κοινού για την προώθηση των τεχνολογιών μας καυσίμων και λιπαντικών αιχμής στον άκρως ανταγωνιστικό κόσμο της Formula 1. ”

“Με τις νέες αεροδυναμικές ρυθμίσεις για το 2017, τα μονοθέσια θα γίνουν γρηγορότερα. Ως εκ τούτου, τα καύσιμα και τα λιπαντικά θα κάνουν μια ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στη συνολική απόδοση του μονοθεσιου από ό, τι έχουν δεδομένου ότι οι νέοι κανονισμοί είναι οι πρώτοι μετά το 2014 “,

δήλωσε ο Cyril Abiteboul, Διευθύνων Σύμβουλος της Renault Sport Racing.

“Οι ομάδες της BP και της Castrol είναι πολύ ενθουσιασμένες από τις προκλήσεις που προσφέρονται από την Formula 1 και είμαστε σίγουροι ότι θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τις φιλοδοξίες μας για το νέο μας μονοθεσιο το 2017 και πέρα.”

Η BP και η Castrol θα είναι μέρος της Renault Sport Formula One Team ως επίσημος πάροχος καυσίμων και λιπαντικών μέσω των BP Ultimate και Castrol EDGE. Η τελευταία φορά που οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν ήταν κατά τη διάρκεια της σεζόν του 1997, όταν η Williams Renault κέρδισε τόσο το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών όσο και το πρωτάθλημα οδηγών.

“Το όραμα ότι η Renault θα πρέπει να είναι η καλύτερη ομάδα στη Formula 1 είναι κάτι που εμείς στην Castrol, και σε όλη την BP, είμαστε υπερήφανοι που θα είμαστε ένα μέρος του”,

δήλωσε ο Mandhir Singh, COO της BP Lubricants.

«Η συνεργασία μας με την ομάδα σε αυτό το σημείο σημαίνει ότι μπορούμε να εργαστούμε από κοινού για καινοτόμες λύσεις και να γίνουμε μέρος της δημιουργίας νέων ιστοριών επιτυχίας.”

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...