Η Renault Trucks μπαίνει στο παιχνίδι των ηλεκτρικών φορτηγών από το 2019

Το 2019 θα είναι η χρονιά των ηλεκτρικων φορτηγών; Μετά τη Volvo και την Daimler, είναι η σειρά της Renault Trucks να ανακοινώσει την άφιξη ενός 100% ηλεκτρικού φορτηγού. Αν και ο Γαλλος κατασκευαστής, που ανήκει στον σουηδικό όμιλο Volvo, ήδη προσφέρει από το 2010 το μοντέλο Maxity σε ηλεκτρική έκδοση, 4,5 τόνους, η μάρκα σκοπεύει να ενισχύσει την προσφορά της στις ανώτερες κατηγορίες και υπόσχεται “κερδοφόρα” μοντέλα για τους επαγγελματίες.

“Η εισαγωγή του Maxity Electric μας επέτρεψε να προετοιμάσουμε το δίκτυο διανομής μας για την πώληση, συντήρηση και επισκευή ηλεκτρικών οχημάτων. Σήμερα και αντίθετα με το 2010, τα ηλεκτρικά οχήματα μας προσφέρουν την προοπτική οικονομικής ανταγωνιστικότητας”, δήλωσε ο François Savoye, Renault Trucks διευθυντής της στρατηγικής ενεργειακής απόδοσης.

Κατασκευασμένο στην Γαλλία
Σχεδιασμένα να λειτουργούν σε αστικές και περιαστικές περιοχές, αυτά τα 100% ηλεκτρικά φορτηγά θα κατασκευαστούν εν σειρά στο εργοστάσιο της Renault Trucks στο Blainville-sur-Orne, Calvados.

Θα λάβουν υπόψη τα πειράματα που πραγματοποίησε ο κατασκευαστής από το 2009 στον τομεα των 12-16 τόνων και τις γνώσεις του ομίλου Volvo, οι οποίοι επίσης συμμετέχουν ενεργά στην ηλεκτροκίνηση βαρέων οχημάτων.

Χωρίς να καθορίζει τα μοντέλα που προτίθεται να προσφέρει, η Renault Trucks υπόσχεται μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων από το 2019.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...