Η Renault Trucks Defense γίνεται Arquus

Στις 24 Μαΐου, η Renault Trucks Defence θα μετονομαστεί σε: Arquus, την ονομασία του τόξου στα Λατινικά. Μια αλλαγή για να γυρίσει η σελίδα της αποτυχημένης πώλησης της εταιρείας πέρυσι.

Η Renault Trucks Defense (RTD) θα γιορτάσει στις 24 Μαΐου τη νέα ταυτότητά της: το Arquus, ένα όνομα που έχει καταχωρηθεί και θα χρησιμοποιηθεί για όλες τις δραστηριότητες του κατασκευαστή τεθωρακισμένων οχημάτων. Ο ιστορικός προμηθευτής του γαλλικού στρατού, ο οποίος έχει οκτώ εργοστάσια παραγωγής στη Γαλλία, αλλάζει σελίδα, μετά την αποτυχημένη πώληση του πέρυσι.

Μετά από μια διαδικασία πωλήσεων που διήρκεσε σχεδόν ένα χρόνο, ο σουηδικός όμιλος Volvo, μέτοχος της RTD, παραιτήθηκε στο τέλος Νοεμβρίου του 2017 στην πώληση της θυγατρικής του, λόγω έλλειψης επαρκών εμπορικών προσφορών που υπέβαλε η εταιρεία Franco -Germany KNDS η συμμαχία Nexter-Krauss Maffei και ο βελγικός όμιλος CMI.

Ρεκόρ όγκου παραγγελίας
Για να διαγράψει αυτούς τους μακρούς μήνες αβεβαιότητας, ο πρόεδρος της RTD Emmanuel Levacher επέλεξε ένα νέο όνομα και ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική: επικεντρώθηκε στην τεχνογνωσία της εταιρείας, κυρίως τεθωρακισμένα οχήματα μικρού και μεσαίου μεγέθους, υπηρεσίες συντήρησης ανάπτυξης, διεθνή αναζήτηση εταιρικών σχέσεων.

Επιλέγοντας να ονομάζεται Arquus (τόξο στα Λατινικά), η εταιρεία διαγράφει όλες τις αναφορές στον κάτοχο της Volvo και στα ιστορικά της σήματα, Panhard, Acmat ή Renault Trucks, για να κατακτήσει τις αγορές. Παρόλα αυτά, η εταιρεία θα κινητοποιηθεί ουσιαστικά στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του Γαλλικού Στρατού, το πρόγραμμα Scorpion, τα επόμενα χρόνια. Αυτό επέτρεψε στην εταιρεία να καταγράψει παραγγελίες ρεκόρ το 2017.

Source/Photo: lesechos.fr

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...